maanantai 6. lokakuuta 2008

Mämi asiaa

Aadan mämi (tutti) alkoi olla ennen kesälomaa jo vähän liiankin tiuhassa käytössä, edellisiltä matkoilta kuvia katellessa Aadalla on melkein joka kuvassa mämi suussa ja lomalle lähdettäessä päätettiinkin että nyt se saa jäädä päiväkäytössä vähemmälle. Aadahan osasi jo aikaa sitten pyytää nätisti mämiä sanomalla: "anna mämi". Toi kun kuuluu välillä keskellä yötä huoneesta, pienellä unisella äänellä, niin onhan se hellyyttävää.

Keksittiin että lintu vie mämin päiväksi poikasille ja tuo sen sitten illaksi. Samoin käytin myös myöhemmin Sannalta saamaani neuvoa että leikkasin yhden mämin rikki ja kerroin Aadalle että hän söi sitä niin paljon että se meni rikki. Aluksi Aada sai vielä kiinni rikkinäisestä hampailla kunnes mä vähän lyhensin sitä entisestään. Silloin Aadakin joutui toteamaan että "mämi kikki".

Aluksi annettiin mämi vielä päiväunien ajaksi ja sitten Rymiksen mökillä yhtenä päivänä päätin että kokeillaan mitä tapahtuu jos sitä ei anneta edes torkuille, oltiin välillä kokeiltu torkuttaa rikkinäisellä ja otettu se pois kun nukahti. Noo huutohan siitä tuli ja taisin lykkäillä metsän keskellä pikkuista tunnin verran ees taas tietä pitkin ennen kuin rauhoittu unille. Ei se nyt koko aikaa tietty huutanut vaan välillä kyseli mämin perään ja nousi istumaan kärryissä eikä suostunut makoilemaan mutta kyllä se vähän hermoa kutitti meikäläiseltäkin. Pakko oli vaan olla tiukkana, kun tiesi ettei sillä mikään hätänä ole kunhan kiukuttelee mämin perään. Siitä se sitten lyheni se nukahtamisaika pikku hiljaa. Ja ihmetys oli suuri kun aika nopeasti Aada siihen tottui ettei saanut sitä enää edes päiväunille.

Päätettiin heti aluksi siis että Aada on vielä sen verran pieni että yöunille mämi toki annetaan ja annetaan edelleen, siitä ei ole semmoista kiirettä päästä eroon. Aika sitkeästi Aada kyllä jaksoi mämiä huhuilla ja pyydellä ja jaksaa edelleenkin jos on esim. kovin väsynyt mutta nyt mämi häviää aina aamusta ja illalla sitä voi huhuilla ja silloin se tulee hampaiden pesun jälkeen.

Tänä aamuna Aada nosti mämin kädellään korkealle ja odotti että mämi häviää siitä.... Alkaa olla haasteellista tää lapsen jekuttaminen. Nykyään ollaan meinaan tehty sitä että mämi sujahtaa äitin tai isin kädessä mm. verhojen välistä ulos sinne linnulle/vauvoille ja nyt Aada haluaa ilmeisesti kohta kokeilla sitä itse. We´re in trouble!

Ja taisin olla niin innoissani tuota "vevi gookista" että mainostin sitä eilen jo kahdesti :) On vähän vaikee yrittää muotoilla kirjoitusasu Aadan sanoille :)

Ei kommentteja: