perjantai 3. lokakuuta 2008

Aada ekaa kertaa Lontoossa

Syyskuun 14. päivä startattiin aamulla ajoissa bussilla kohti Lontoota. Matka menikin kivasti kolmen paikalla takapenkillä ja saavuttiin aurinkoiseen Lontooseen ennen puolta päivää. Lontoossakaan ei aina sada eikä ole sumua :) Lontooseen päätettiin alun perin lähteä, koska entinen työkamuni Pia oli perheineen kaupungissa ja pitihän Aada nyt Lontoossa käyttää kun ei vielä tiedetty jäädäänkö ensi vuodeksi.

Pikkusen kyllä hävettää tunnustaa et tää oli vasta mun kolmas matka Lontooseen melkein vuoden aikana, ei se oo niin helppoa pikkusen kanssa lähteä ja matkustaa kuten myöhemmin voit lukea. Oon käynyt kerran Hensun kanssa shopauttamassa ja musikaalissa, kerran melkein Madonnan "kanssa" (heheheee) tai ainakin hänen keikallaan ja nyt koko perheen voimin.

Jonnella alkoi ehti nälkä kutittelemaan matkan jälkeen ja pakko oli eksoottisesti pysähtyä mäkkärissä, jotta isikin jaksaa kiltisti akvaariokäynnin eikä heittäydy lattialle kiukuttelemaan.
Akvaarioon oltiin tilattu liput etukäteen kuten moniin nähtävyyksiin kannattaa tehdä. Päästiin pitkän jonon ohi, nopeaa kaistaa, noin 5 minuutissa sisälle.

Aada oli aluksi tosi innoissaan kurkkimassa tankkeihin eri värisiä ja kokoisia fisuja.
Tässä oli jotain tosi isoja kaloja, oiskohan olleet härkäkaloja...


Aada tiirailee.


Hassuja matokaloja.


Lopuksi Aada ei oikein enää jaksanut keskittyä kun alkoi nälkä ja väsy vaivata. Tässä vielä malttoi katsella kalojen elämää.Mikä tämä on :)


Rauskuhan se siinä.


Pakolliset turistikuvat Aadan ekalta matkalta :)


Ja äitin vimpalta "nuoruuspäivältä" ;)


Akvaarion jälkeen suunnistettiin sunnuntaimarkkinoille metrolla. Kärryt ja metro ja Lontoo, ei niin huippu yhdistelmä. Eli kantamista portaissa, ei hissejä. Mutta kaksin matkakärryillä onnistui. Markkinoilla olisi ollut kyllä paljonkin ostettavaa ja huippu edulliseen hintaan. Jostain viralliselta sivulta luin että tavarat olisivat merkkitavaroita mutta viime vuoden mallistoista jotka myydään pois halvalla. Farkut oli £5-£10, paitoja alle vitskalla ja laukkuja ja kenkiä ja vaikka mitä muuta parilla punnalla. Sinne on ehdottomasti päästävä naisten kesken, vapaaehtoisia?!?!?!

Markkinoilla tavattiin sitten sovitusti Pia ja matkaporukkansa, kaksi perhettä eli yhteensä 11 jäsentä :) 4 aikuista ja 7 lasta. Heidän porukkansa oli matkalla Mallorcalle ja pitivät pari välilaskupäivää Lontoossa. Pian lapsista nuorin Joakim oli heti innostunut Aadasta. Toisen perheen lapsiin kuului myös Aada joka oli meidän Aadaa reilut parisen vuotta vanhempi. Mentiin yhdessä syömään olikohan se nyt bangladeshilaiseen raflaan, jonka tarjoilija hieman välillä huokaili meidän puuhia :) No onhan siinä kun 6 aikuista ja 8 lasta pyyhältää ravintolaan sisään.

Blondit skoolaa :)


Aadasta ja Joakimista tuli heti kaverit.


Aadasta oli kivaa kun Joakim yritti nostaa sen istumaan viereensä :)


Ruokailun ja hyvän ruoan jälkeen olikin aika lähteä etsimään metroa. Päätettiin mennä metrolla pääbussiasemalle asti koska meillä oli kärryt ja periaatteessa pikkupysäkeiltä ei saisi olla ruumaan matkatavaraa... Onneksi päätettiin niin, sillä bussi oli tosi paljon myöhässä ja oli kivempi odotella assalla kuin pysäkillä, missä ei olisi edes tiedetty bussin olevan myöhässä :)

Loppujen lopuksi bussi lähti reilun tunnin myöhässä. Keskustasta oli suljettu jotain teitä (juuri ne mistä me oltais ajettu ulos kaupungista nopeasti) festareiden takia ja järjestäjä oli unohtanut ilmoittaa asiasta kansalliselle bussifirmalle, how typical ;) No vihdoin päästiin matkaan ja kuski pyysi viereensä kartturin koska ei tiennyt mistä päästään ulos kaupungista. Kierreltiin tunti ja oltiin vielä Lontoon keskustassa... Onneksi Aada nukahti nopeesti, mä meinaan pelkäsin että eväät loppuu :) Aada ei ole meinaan ihan mikään pikkuruokainen ja syö vaikka koko päivän jos sille vaan antaa jotain. No vihdoin alkoi kaupungin reuna häämöttää ja päästiin moottoritielle ja onneksi kukaan ei ollu urpoillut liieknteessä ja moottoritie kulki hyvin. Lopulta oltiin kotosalla reilut 3 tuntia myöhemmin kuin alunperin piti. Tämän takia ei ihan just olla lähdössä uusiksi Lontooseen Aadan kanssa päiväretkelle ;) Junalla tietty ehkä pääsis kivuttomammin. Mutta oli kyllä kiva käydä ja nähdä Pian porukkaa!!

Tässä taas muuta asiaa jo...
Etsin Aadalle vaikka kuinka pitkään omaa tuolia kun oli selkeästi sen vajoissa kun istuskeli lelujen päälle ja peitostakin piti tehdä pyllynalunen. No tässä se nyt on, en halunnut ostaa monen kympin vehjettä ja löysinkin ihan hyvän josta Aada tykkää, alle vitosella :)Neiti osoitti pukeutumisosaamistaan eräänä aamuna :) mekko ja body päällä. Mekko kaulassa ja body pääaukosta kädessä, loistavaa!


Niin ja Aadalle on nyt sitten ostettu uusi isojen tyttöjen sänky! Pinnasänky lähtee auton mukana Suomeen "ipa-serkulle". Ei Aada siinä kuitenkaan koko ensi vuotta enää voisi nukkua. Uusi sänky on ihan nätti, käytettynä ostettu puun värinen. Mä olisin tosin halunnut Aadalle pinkin Upsy Daisy-sängyn mutta tajusin saman tien että siinä on liikaa ongelmia. Ensinnäkin Aada ei malta nukkua kun pitää katsella koko ajan ihania kuvia sängyn laidasta. Toiseksi me ei saataisi sitä millään tuotua Suomeen ja siitähän huuto tulisi jos "Api"-sängystä pitäisi luopua. Ja vielä se että maksoi £150...

Vähän kyllä jännittää miten isoon sänkyyn siirtyminen sujuu että mahtaako tyttö löytyä keittiöstä monenakin yönä järjestelemästä kaappeja...

Niin ja mennään muuten katsomaan lauantaina yhtä taloa joka tulee vuokralle marraskuussa vasta remontoituna. Kolme makuuhuonetta ja suht saman hintainen kun tää. Mä en tosin oo ihan vakuuttunut haluanko muuttaa mutta esim. viime aamuyöllisin rekan 15min tyhjäkäytön jälkeen (meidän seinän takana tiellä), alkuviikkoisen toimiston hälärin ja paria tuntia myöhemmin autonhälärin häirittyä unia saatan sitä harkita... Ja joka viikkoinen keskiviikkona yöllä ennen klo05 tapahtuva tavaranlastaus myös katkaisee unet eli olikos meillä tällä viikolla yhtään kunnon yötä... Ei tainnut olla. Ja lisäksi Aadan yskän kohtaukset niin "äiti ja isi on vähän väsyneitä" :)

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Hennan kaveri Hanna myös ilmoittautuu satunnaiseksi lukijaksi. Sitä vaan, että vähän kiinnostaisi, että mitkäs markkinat oli kyseessä täällä Lontoon matkalla.
Nim. Lontooseen kahden viikon päästä-83