torstai 9. lokakuuta 2008

Äitin vauva on reipas iso tyttö ja osaa paljon

Nyt on taas todistettu että Aada ei ole enää vauva. Mun pitää todistella vissiin sitä itelleni...
Istuin veskissä :) ja päätin kokeilla että osaako Aada tuoda mulle uuden veskipaperirullan kun hän haluaa niin kovasti auttaa kaikessa. Välillä suuttuu jos laitan ite kaikki pyykit narulle, saattaa ruveta kiukuttelemaan jos ei saa kantaa kaikkia märkiä pyykkejä telineelle :)

No kuitenkin, yöllä on tulossa vieraita Suomesta ja jos en tee jotain mitä muistan sillä hetkellä se jää eli halusin lisää veskipaperia valmiiksi veskiin.

Aada on kantanut myös talouspaperia keittiöön välillä että tietää missä paperit on. Kysyin voisikos äiti saada vähän apua ja toisitko äitille vessapaperirullan ja hiukan aikaa mietittyään Aada meni siivouskaapin ovelle ja annoin luvan avata oven.
Kuului pussinrapinaa ja Aada sanoi: "Ei" ja tuli tyhjin käsin. Sanoin että jos ei saa yhtä niin voi tuoda koko pussin. Meni uudelleen ja toi pussinlopun jossa oli kaksi rullaa eikä uutta aivan täynnä ollutta pussia, fiksu tyttö! Olin kyllä aika otettu että meidän lapsi osaa jo tällaista tehdä pyydettäessä. Aada on kuitenkin vasta 20 kk eli vuosi ja 8kk.

Käytiin tänään uimassa mutta vesi oli hiukan kylmää ja Aada ei oikein viihtynyt siinä tällä kertaa, tykkäsi kyllä muttei super paljon kuten normaalisti. Annoin Aadan katsoa yhden telkkuohjelman lounaan jälkeen jotta saisin unia vähän lykättyä kun illalla mennään Suomipoppoon kanssa sushiraflaan syömään että jaksais sitten paremmin. No yhtäkkiä Aada lauloi että "evlybodi, evlybodi"! Ohjelman laulu menee "everybody, everyone, come and join the fun". Ohjelman loputtua Aada vielä sanoi "palamoli" kun ohjelman nimi on "what´s the story in Balamory?" Super ihanaa kuunnella kun pieni ääni tapailee uusia sanoja, ihan sydämessä asti väpäjää.

Ai niin ja oon unohtanut kertoa että Jonne opetti Aadalle mikä on äitin nimi, "Nanna". Ja tänään kun kysyin mikä on isin nimi, Aada sanoi "Nonne". En tiiä itse asiassa onko Jonne opettanut sen vai onko Aada kopioinut sen. Tosin kun myöhemmin tänään vielä kysyin mikä äitin nimi on, vastaus oli "tytto, äiti tytto" ;)

Ihana on tuo meidän Aadulainen!

Ei kommentteja: