keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Raskas kerhoreissu vol.2

Jaahas ja taas on keskiviikon kerhoreissu heitetty. No tällä kertaa tosin oltiin vanhassa kerhossa, vanhan kodin lähellä. Oli kiva nähä vanhoja tuttuja ja vaihtaa kuulumisia, kunnes kuulin (taas) Aadan huutavan mua hädissään. Kun menin kattoon mitä on tapahtunut, yksi kaveri oli jo ottanut Aadan syliinsä, niin raukalla oli molemmissa poskissa raapimis/puserrusjäljet, toisessa aika lähellä silmän alla. Paikalla siinä oli yhdet kaksospojat ja lähimpänä Aadaa oli vielä yksi Aadaa nuorempi poika jonka itse asiassa muistin olleen vähän agressiivinen jo ennen joulua. Yritin tutkailla jokaista oikein lujan näköisenä mutta kaksoset vaan katselivat hölmistyneenä mua ja kolmas poika oli kuin mitään ei ois tapahtunut, ei katsonut edes päin. Aada-raasu itki tietty kovin ja silmän alla oleva naarmu vuosi vähän verta niin ilmeisesti kyynel kirvelsi siinä niin itku vaan yltyi. No tästä kun selvittiin satuin juttelemaan yhden tutun kanssa kun näin että se pieni kolmas poika lähestyy itseään isompaa tyttöä joka ajaa potkumopolla. Seurasin tilannetta ja kun tyttö ei antanut mopoa poika kävi hänen kasvoihinsa käsiksi ilmeisesti samalla lailla kun Aadaan. Menin väliin tietty ja otin pojan irti ennen kuin sai tytönkin naaman verille, pusersi meinaan oikein kunnolla. Vein suoraan äidilleen ja sanoin että katsopa mikä on tulos, tyttö itkee ja Aadan naama on verillä edelliskerrasta, että mitäs jos tekisit jotain asialle. Äiti ei kauheasti vaihtanut mun kanssa lempeitä katseita sen jälkeen loppukerhon aikana, aivan sama mulle, ei kuulu meidän kavereihin muutenkaan.

En oikein tiiä nyt miten tää pitäis sulattaa/hoitaa, kun Aada on tosi reipas ja itsenäinen ja leikkii omin päin nätisti kerhossa enkä oo kulkenut sen vierellä ympäri leikkihuonetta, kun kerran hyvin menee. Jotkut lapsethan haluaa kulkea käsikädessä vanhan tutunkin kerhon leikkitilassa mutta Aada ei oo ikinä ollut sellainen edes uusissa paikoissa enkä halua sitä sellaiseksi opettaakaan että mä leikitän sitä koko ajan, saattaa helpottaa sitten joskus tarhaan/hoitoon menoa kun en koko ajan oo ollut kyljessä mukana.

Nyt ilmeisesti nää "raskaat" kerhoreissut on johtuneet pienemmistä lapsista, joiden tielle Aada on osunut. Ainakin vauvasta ja pikku pojasta Aada puhuu. Aada osaa kyllä tönäistä takasin jos joku rupee häneltä lelua ottamaan väkivalloin ja siksi edelleen ihmettelen miten kasvoihin asti on päästy ja nyt oikein urakalla vielä... Pitänee ruveta seuraamaan sitä tarkkaan koska ei oo kovin kiva että naama on koko ajan ruvella. Tänään kaupassa luultiin pojaksi että on tapellut toisen kanssa, kiva...
Toivon ettei se rupea karttamaan muita lapsia kuten kävi yhdelle vanhan asunnon naapuritalossa asuneelle pojalle, joka jähmettyi aina paikalleen kun tuli pienempi lapsi lähelle ja pojalla oli joku lelu kädessä. Muutaman kerran oli joku pienempi käynyt kaatamassa selälleen niin siitä johtui.

Jotain positiivistakin retkellä oli, meinaan käytiin yhessä pubissa syömässä, neljän muun äidin ja lasten kanssa, jonka vieressä asuttiin vuosi muttei koskaan käyty siellä ja siellähän on aivan mahtava thai-keittiö! Isot annokset ja ei tietoakaan fish&chipsista. Kolme viidestä äidistä on aasialaisia ja he käyvät siellä usein eli sekin kertoo jotain paikasta. Uusiksi mennään luultavasti heti ensi viikolla!

1 kommentti:

-S- kirjoitti...

Sinut on haastettu! Käy noutamassa tiedot blogistani!