tiistai 20. tammikuuta 2009

Parempi yö (ainakin osalla) ja päiväunivirhe

Aada nukkui tosi rauhallisesti koko yön mutta jostain syystä mä en saanut unta illalla enkä yöllä kun heräilin, vaan mun päässä pyöri aivan ihmeajatuksia mm. intialaisista reppanalapsista yms. Yritä siinä sitten miettiä mukavia kesäajatuksia ja nukahtaa kun mielessä joku lapsiressu huutaa kurjuuttaan... en tosiaan tiedä mistä nää mielikuvat yhtäkkiä tuli mun päähän kun en edes kattonu mitään uutisia eilen. No ensi yötä odotellessa meen hakeen lisäväsymystä jumpasta illalla.

Mentiin kamujen kanssa tänään sisäleikkipuistoon jossa oli törkeen kylmä sisällä! Äidit istu takit päällä kun lapset juoksenteli ympäriinsä. Onneksi Aadalla oli damaskit hameen alla ja sisätossut mukana. Lämmityslaite oli rikki ja saivat sen kuntoon onneksi meidän siellä ollessa. Oon välillä (varmaan kaikki) vähän ylisuojeleva ja mietinkin taas aamusta että miten Aada mahtaa osata kiipeillä iteksiään siellä telineissä ilman pipiä. Kaikki on siis varmistettu verkoilla ettei kovin ylhäältä pääse putoamaan. No pikkuruinenhan paineli siellä kuin vanha tekijä, ollaan käyty aiemminkin samanlaisissa mutta mä oon aina kiipeilly sen kanssa ja tässä paikassa ei olla oltu aiemmin. Vuoroteltiin välillä äitien kanssa että kuka meni lasten kanssa kiipeämään kun osa on vielä pienempiä ja pääasiassa mä kiipeilin muiden lasten kanssa kun oli mun vuoro, koska Aada vaan paineli edellä :) Onneksi en ollut näkemässä kun Aada oli kuulemma laskenut pää edellä kierreliukumäestä... oli kuulemma vähän aikaa tutkaillut että mikäs reikä tästä lähtee ja todennut sen liukumäeksi ja ei kun masulleen ja menoksi... ois saattanu meitsillä vähän sydämestä ottaa kun normaalista pitkästä liukumäestäkin pelkäsin sen tulevan liian lujaa. Käytiin vielä lounaalla koko porukka Bingin luona. Aasiasta kotoisin oleva ystävä on aivan ehdoton hyvästä ruoasta pitävälle!

Päiväunivirhe oli sellainen laatuaan että mentiin alakerrasta ylös päikkäreille ja Aada halusi ottaa nuken mukaan. Annoin sen ottaa nuken sänkyyn asti (sängyssä on oikeasti vaan nalle,pupu ja kisumiumau unileluina) ja peittelin molemmat. Tietty just kun Aaduska oli nukahtamassa niin sen mieleen tuli et haaa missäs se nukke onkaan, sitä pitää silittää ja peittoa korjata ja onkohan sen silmätkään vielä kiinni ja itkeekö se... tää toistui muutaman kerran kunnes julma-äiti sanoi että nyt nukke menee unille äitin tyynylle toiseen huoneeseen. Juuh hirveä raivarihan siitä tuli, kivakiva. Enpä antanut nukkea takasin vaan kattelin vähän aikaa kiljuvaa Aadaa ja menin hetkeksi ulos huoneesta. No eihän tyttö sängyssä pysynyt tiettykään vaan tuli kiljumaan oven taakse, ei tosin halunnut ulos huoneesta vaan kiljui mulle oven läpi. Pysyin suht rauhallisena kun aattelin et se on ihan poikki ja simahtaa just. Menin takasin huoneeseen ja laitoin Aadan pötköttään sänkyyn mutta ei siltikään kovin helpolla se uni tullut. Eli mitä opin tästä, EI AINUTTAKAAN lelua sänkyyn enää koskaan unilelujen lisäksi :)

Ai niin ja Aadalla nenu taas vuotaa ja yskittää. Mutta pitää kyl muistaa että Aada oli myös yskässä Suomessa ja se alko ja loppu siellä olo aikana. Eli en usko että kodilla ainakaan on mitään merkitystä tässä asiassa.

Järjestän Aadan synttärit ti 10.2. paikallisille kamuille ja laitoin jo kutsunkin menemään. Hauskaa! Niin ja jos joku haluaa tulla Suomesta niin olette lämpimästi tervetulleita!

Ei kommentteja: