torstai 15. tammikuuta 2009

Kakkosjoulua ja vuodenvaihtumista

Lähdettiin Tapaninpäivänä kohti mummulaa ja ukkilaa ja Henu-tätiä. Saatiin papan auto lainaan niin kulkeminen meidän "pikkupakkausten" kuten kärryt, syöttötuoli, laukut, lahjat yms... helpottui :)

Tapanina vietettiin sitten mun perheen kanssa jouluaattoa. Kiva kun saa juhlia joulua useamman päivän! Aadalla ja mummulla oli hauskaa kun ukilta löytyi iso tonttuhattu.Syömisen jälkeen ruvettiin odotteleen joulupukkia saapuvaksi. Pikkusen mietitytti kyllä et mikä on Aadan reaktio kun oli vaan ennen tätä nähny yhen ainoan gubbenin kaupassa jolta sai lakun eli oli tosin aika otettu joulupukista silloin :) meillä kun ei noita nameja vielä ole osteltu. Paitsi yhen kerran kun pikkuruinen oli reipas verikokeessa.

Odoteltiin eteisessä et joskos se pukki rupeaisi kohta kolkuttelemaan ovelle ja Aada raivasi tilaa pukille ja hätyytteli meitä eteisen sivustoille käsin huitoen ja sanoen "piip piip piip". Se on Aadan kieltä tarkoittaa väistä :) Kun pukki sitten koputti ovelle, Aada meni innoissaan katsomaan mutta samalla talon käytävästä sammui valot joten pimeässä oli "joku ihme punanuttuinen valkoparta" (lue: Heippi, vanhempien kummipoika) niin kyllähän se hiukan hämmentää pientä. Ja Aada tuli juoksujalkaa mun syliin mutta ei itkenyt. Ei suostunut sanomaan moi eikä päivää eikä muutakaan mutta heti kun lahjoista ruvettiin puhumaan ei äitskän syli ollutkaan enää tarpeen. Pikkuruinen auttoi oikein mielellään pukkia jakamaan lahjat kuten kuvasta näkyy.Hmmmm ketähän jännitti kaikkein eniten :)Pukki toi taaskin monenmoista pakettia ja pukettia. Aadalle nuken hoitotarvikkeita (joilla varmaan leikki melkein tunnin saman tien uutta nukkeaan hoidellen), Henu-täti oli taas askarrellut ja koristellut pipon pienelle, pyyhkeitä, liinavaatteita, ksylofonin, nuken vaunuihin patjan, peiton yms. Ja mitä vielä.

Ai niin ja jouluruoka maistui oikeinkin hyvin neidille monen monta päivää peräkkäin ja usein kahdesti vielä päivässä ;)

Kyläpaikkoja kun käytiin niin tässä sitten on Aaduska menossa johonkin näin sievänä :)Mummu ja Aada höpösöttelee silmälaseilla.Uudeksi vuodeksi lähettiin mökille rauhoittumaan muutamaksi päiväksi, mikä olikin ihanaa!!! Tässä Aada on mummin ja papan kanssa katsomassa isin klo20 ampumia raketteja. Niitä olisi pitänyt olla "sisää, sisää, sisää" eli lisää :) Meillä ei poksuja toistaiseksi pelätä. Ensi vuonna isi osaa sitten ostaa "sisää" jos äiti antaa :) Ja vaikka metikössä oli sysipimeää ei Aada välittänyt siitä yhtään mitään, ihan kun ois aina taskulampun valossa kulkenut pimeessä metässä...Kylvetys/pesu tapahtui mökin pöydälle eli vanhaa tätiäni lainaten "kyllä minä olin toivottu lapsi kun pöydällä nukutettiin!" Mitähän tästä mahtaisi tuumata ;) Aada ei oikein innostunut lomalla enää saunasta mutta kun laitoin kylpyammeen (en tota samaa vatia vaan isomman kunnon vauva-ammeen :) ) saunan lauteelle niin siellä Aada ois viihtynyt vaikka kuinka pitkään. Niin ja mää sitten edustan kuvassa oikein urakalla, tukka vimosen päälle kuosissa ja huippureleet eli aitoakin aidompi mökkilook kuvassa, ihanan rentoa Goom-paita päällä oloa!Aadasta oli superhauskaa puuhastella lumessa. Ihan kuin se olisi arkipäivää :) Kunnon Suomi-tyttö siis! Ohessa kuvakooste siitä.Yritettiin sanoa Jonnelle että sinne jäälle ei nyt tarttis mennä mutta mikä olikaan tulos? Muutamia kairattuja reikiä siellä täällä ympäri järveä :) Oli sitä jäätä ainakin näin I--------------------------------------I paljon ;)Lapsi-raasu oli ihan pettynyt kun "pukia" eli mustikoita ei löytynytkään samoista puskista kuin kesällä... Eli turha tulla puhumaan taaskaan mitään että lapsi unohtaa nopeasti. Aada oli 1,5 vuotta kesällä kun poimi "pukia" puskista ja muisti sen vielä puolen vuoden jälkeenkin.Aadan eka nuotiolla paistettu ohut makkara putos tytön masuun kokonaan! Siihen laitettiin "pehtua" eli ketsuppia mutta jos pyytää Aadaa sanomaan ketsuppi niin vastaus on "petsuppi". On noi taivutus muodot jo hallussa lapsena :) Hauskaa kuunneltavaa!!
Sorry megapostaus tulossa....
Mökkitien puissa oli hiukan raskaampaa lumisorttia.Veetillä käytiin pitämässä discoa ja lounastamassa hirvikäristystä! Sekin putosi Aadalle hienosti muussin kera!Sarille ja Mackelle kun päästiin, alkoi aikamoinen show. Aada selkeästi muisti heidät kun vierailivat meillä toukokuussa. Veetin ja heidän välissä käytiin moikkaamassa myös Annea, Pasia ja Neaa, jossa Aada oli selkeästi ekaa kertaa hiukan ujo koska ei oli vieraspaikka ja vieraat ihmiset hänelle. Mutta hetken päästä jo Nean kanssa kantoivat koko leluarmeijan yhdessä olkkariin!Vielä kotonakin Aada kyselee "Paakuksen" perään. Tässä osa showsta toteutettuna sohvalla :)Sitten syntyi odotettuakin odotetumpi Aadan eka serkku Millan ja Artun Ipa-vauva, jolle Aada oli jo pitkän aikaa syöttänyt masun läpi rypäleitä, näyttänyt helistintä, antanut juomavettä ja todennut että "ei pastaa" eli ei vastaa kun sinne huuteli :)
Pieni tajusi heti kyllä mistä oli kyse ja olisi halunnut Ipan "kylkkyyn"Mä sain kuin sainkin pienen ihanuuden sylkkyyn. Kyllä hän kovin pieni oli vaikka olikin reippaan kokoinen!Pientä ruuhkaa sängyn luona havaittavissa.
Vimppa viikko vietettiin Nådessa. Tässä ollaan mummun kanssa kaffella kylpylän kahvilassa. Sieltä löytyi Aadallekin pillijuomaa :) ja oma donitsi jonka hän itse valitsi.

Aadalla on päällä ilmeisesti mun vanha paita: säästän ensimmäistä miljoonaani, säästöpankki. Pitäisköhän tätä tarjota meidän pankin lehteen ;) Ja kunnon retro-beibe on kyseessä kun lasitkin on ilmeisesti mummun vanhat. Kyllä meidän pikkuinen on trendikäs AINA lukiessaan kirjaa ukin kanssa hihiii!! En muista oonko jo maininnut että kun ukki kysyy Aadalta että kuka on ukin kulta, pieni sanoo Aata. Tai joskus kun haluaa leikitellä sanoo "äitin kuuka" eli että hän on vaan äitin kulta :)Sain käytyä ihanissa hoidoissa, jalka ja kasvot, jotka sain joulupukilta. Mummu ei laittanut hanttiin Aadan hoidossa tällä välin ;) kukahan ne hoidot mahto pukin puolesta ostaa hehehee! Ihanan rentouttavaa oli ja nyt olen jo myöntänyt olevani vanha, ostin kosmetologin suosituksesta, itse tosin kysyin asiaa, silmänympärysvoiteen. Tiedän olen vaan 12 vuotta liian myöhään liikkeellä ;)

Kummalla on parempi syömisilme :) Kaikki rakastaa kuvia joissa itse on syömässä, sorry Henu :) Oot kyllä söpö!Tässä tulos Henu-tätin kanssa syödyistä homejuusto- ja valkosipulidipeistä kukkakaalin kera.Käytiin vielä ennen lähtöä moikkaamassa Ipaa ja pikkuruinen vaan veteli sikeitä vaikka Sanna-tädin sormet miten syyhysi sylittelyyn :)Kiitos kaikille jotka teitte meidän joululomasta superkivan! Oli kivaa nähdä kaikki ja kaikkia ei edes taaskaan ehditty nähdä!
Nähään pian taas ja isot halit!

Ei kommentteja: