keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Porto ja Englantilaiset liikennemerkit

Yritin lueskella vanhoja tekstejä mutta luulenpa et oon ehkä unohtanut kokonaan mainita että ollaan lähdössä Aadan kanssa Jonnen työmatkalle mukaan Portugalin Portoon viikoksi maaliskuussa! JEI! Kävi meinaan tuuri lentolippujen kanssa, juuri niille päiville kun mennään oli tarjous £10/suunta eikä veroja lainkaan. Tietty raikkarilta tulee kaiken maailman varausmaksuja mutta £30 eestaas koko hinta on kyllä halpa siltikin!

Oon jo saanut Porto vinkkejä entiseltä kollegaltani Mandalta jonka ystävätär asuu siellä ja tiesi kiinnostavia paikkoja lapsen kanssa mentäväksi. Lisävinkkejä esim ruokapaikoista otetaan vastaan mielellään. Meillä on Aadan kanssa paljon aikaa kaksistaan kun isi opettaa kurssilla.

Ja luultavasti meille tulee eteen pakollinen Ranskan reissu koska auto pitää mitä ilmeisimmin käyttää pois maasta puolen vuoden jälkeen :) Kerrassaan harmillista :)

Niin ja lisäsin tuonne konsulttitoimistoon myös paikallisen liikennemerkkivalmistajan vinkin. Täällä on kämmenen kokoiset, fine ihan hiukan ehkä isommat, nopeusrajoitusliikennemerkit. Ne on vielä välillä sijoiteltu miten sattuu, alakanttiin näkökentästä tai puskan viereen. Sitten saattaa olla yhtäkkiä merkki että nopeusrajoitus päättyy eikä ole merkintää seuraavasta nopeudesta. Kysymys kuuluukin saanko ajaa niin lujaa kuin ilmeisesti Saksassa eli miten haluan... no ei tietenkään! Pitää tietää että joissain teillä rajoitus on 60 mailia/h ja moottoritiellä 70mailia/h ja jossain myös 50... DAAAH!

Ja oon unohtanut myös kertoa että Aada ja mä astuttiin koirankakkaan yks päivä. Huomasin sen liian myöhään. Oltiin jo kotona tultu ulkoeteisen läpi jossa on bambu-matto lattialle jonka väleihin "poopoo" liistraantui tehokkaasti ja sisäeteiseen jossa on matto sekä kokolattiamatto ja onnistuttiin likaamaan molemmat useammasta kohdasta. ARGH! Eli joku ihana omistaja/ulkoiluttaja oli jättänyt parkkiksen ja meidän oven väliin pikkuyllärin. Mieli teki kirjoittaa lappu jokaiseen postilaatikkoon että kiitos kun sain siivota urakalla ei ollut muutakaan tekemistä.

Tänään saapui ekat synttäripaketit Aadalle mutta isin ohjeistuksesta ne meni säilöön odottaan perjantaita... Jännää!!

Ei kommentteja: