torstai 26. helmikuuta 2009

Ihana päivä Lontoossa

Oltiin jo aikaa sitten päätetty Tuulin kanssa lähteä Lontooseen päiväksi kun uinti oli peruttu hiihtolomaviikolla. Tuuli ja Anni menivät jo edellisenä iltana yöksi Tuulin ystävän luokse ja tulivat meitä sitten aamusella vastaan juna-assalle.
Aada oli onnessaan kun sai kerrankin ottaa takin ja kengät pois junassa. Yleensä joutuu vaan istumaan 10 minsaa kärryissä eikä näe edes ulos.
Tässä murunen kurkistelee maisemia ja eläimiä laitumilta.


Suunnattin aluksi Toweriin jossa tytötkin pystyivät kävelemään vapaasti ettei autoja ollut lähimain.
Tässä tytöt valloittavat Towerin!


Aadasta oli huippua saada taluttaa Annia valjaissa eikä Annillakaan ollut sitä mitään vastaan. Ohikulkijoita ja meitä äitejä tää hymyilytti aika lailla :)


Sitten otettiin tietysti muutamia turistikuvia Tower bridgeen päin :) Aurinko paistoi välillä jo tosi lämpimästi.Tuuli tiesi että läheiseltä laiturilta menee "jokilautta" johon hypättiinkin kyytiin ja mentiin London Eyen eli maailmanpyörän laiturille asti. Mukava vajaan 30 minuutin kierros joella, oli hauska idea sillä ei oo tullut aiemmin kateltua Lontoota joelta käsin. Tässä tyttöset lautalla.Mentiin myös sen kuuluisan London Bridgen alitse ja ei se nyt juuri näyttänyt sortuvan niin kuin laulussa on jo vissiin vuosisatoja laulettu :) Pohdittiin hieman myös Tuulin kanssa London bridgen ja Tower Bridgen esittelyä Suomessa... Taitaa olla useimmissa laulukirjoissa London bridge-laulun kohdalla Tower bridgen kuva eli tuo kaksi torninen :)


Lautan jälkeen lähdettiin metsästämään lounaspaikkaa. Aadalla ehti jo tulla nälkä-känkkis ja sai onneksi ensiapua siihen parista keksistä :) mutta vaan parista ettei nälkä häviä. Tuuli tiesi TGI Fridays´n ja mähän halusin sinne ilman muuta!
Mikä onnellinen ilme alukuruoan annoskuvassa :) Seesamikanaa Jack Daniels kastikkeella uiuiuiuiuiuiiiii! Oli nam! Aadalla oli pastaa ja ihanaa valkosipulileipää.


Tytöt söivät reippaasti omat pastansa ja saivat värikynätkin viihdykkeeksi ja pillivettä. Kumma kyllä saatiin Tuulin kanssa syödä rauhassa etu- ja pääruoat, pääruoaksi syötiin Caesar salaattia, hehheh mutta jopas tuli lusikoita lautasille kun jälkkäri eli "dirt cake" ilmestyi pöytään!Pitkän lounaan jälkeen molemmat tytöt simahtivat kärryihinsä ja emme koskaan päässeet Hamleys´n lelukaupalle asti joka oli meidän päämäärä, tai no käveltiin ohi kyllä mutta tytöt nukkuivat vielä eli meillä oli Tuulin kanssa pikashopautus parissa liikkeessä. Tuuli löysi uusia työvaatteita mutta mä vaan yhen paidan Espritiltä. Meinattiin myös shopauttaa jopa junan lähtöön saakka eli jouduttiin laittamaan töpinäksi että ehdittiin junaan johon lippu kelpasi :)

Paluumatkalla kotiin piti katsoa kameran otokset läpi ja Aada etsii taas elukoita laitumilta.


Oli tosi mukavan rento päivä kun ei tarvinnut luuhata nähtävyyksistä toiselle juoksujalkaa vaan mentiin aika pitkälle tyttöjen ehdoilla mutta äitien päätöksillä ;) Kiitos Tuulille ja Annille seurasta!!

Lisää kuvia on näkyvillä Tuulin blogissa

1 kommentti:

Johki kirjoitti...

Oih, miten ihania kuvia Lontoosta teillä molemmilla Tuulin kanssa! Siel on jo kevätkin noin pitkällä. Kivaa, että teidän retkinne onnistui. Tahtoo kanssa taas pian Lontooseen käymään! :)