tiistai 12. toukokuuta 2009

Disney 4

Kun päivän pääparaati oli ohi, päätettiin lähteä vielä katsomaan josko Mikkiä ja Minniä näkyisi Villin lännen saluunalla, kun se oli ainoa paikka jossa hahmoja oli iltapäivällä vähän aikaa. Ensin ei meinattu löytää ollenkaan koko paikkaa mutta sitten löydettiin tie viimeiseen kolkkaan puistossa, käveltiin kahteen kertaan ihan väärään suuntaan. Onneksi mentiin sillä siellä olikin aika monta hahmoa odottamassa haleja eikä lainkaan niin suurta jonoa kuin muuten.

Ekassa talossa oli odottamassa Hessu ja Pluto joilla oli letkeä meininki päällä. Meidän oikeastaan ainoa tuliainen oli täällä otettu perhekuva. Jokaisessa hahmopisteessä oli siis valokuvaaja jonka kuvia sai sitten ostaa.


Seuraavassa talossa oli Minnin ja Mikin lännen koti. Tässä Minnin garderoobia:)


Ihana teepöytä tai ehkä olivat kahvilla, mene ja tiedä, en maistanut :) Aikamoinen saavutus Minniltä, astiasto, verhot, mekko ja pöytäliina ainakin melkein samaa sarjaa ;)


Aada antoi molemmille halit ja istahti Mikin syliin. Minni esitteli Aadulaiselle hienoa mekkoaan :) Tässä vaiheessa tietysti meidän kameran akku lopahti (sai jonkun slaagin) eli ei saatu täältä parempaa kuvaa mutta tietysti toimi taas parin minuutin jälkeen vielä jonkun aikaa...


Tää kuva oli ihan Maarettia varten otettu, sen aikaa kamera sai happea ;) Toy storyn Woody ja Jessie. Woody oli ihan mukana mutta tuo Jessie-tyttö oli vähän flegu eli tais olla näyttelijällä päivä loppumassa.


Päätettiin viedä Aada sinne Dumboilemaan ennen hotellille lähtöä, kun sinne osasi myös pyytää. Ei olisi malttanut oikein jonossa pysyä kun Dumbot-täytti taivaan koko ajan.
Pieni iloinen Dumbon kanssa lentävä tyttö kuvassa :)


Aada ja mä Dumbon selässä. Jonne otti videolle myös meidän lentelyä. Aadan mielestä oli superia kun sai ite ohjauskepistä nostaa Dumbon korkealle tai laskeutua maan tasolla takasin.


Päivän kruunasi yhteinen hattara :) Totta, oltiin molemmat vähintään yhtä onnellisia Aadan kanssa!


Illalla poikettiin vielä isolla ostoskeskuksella syömässä mahtavat kreikkalaiset salaatit. Ihana kunnon ranskalainen kastike ilman sinappia!! Vieressä oli myös outlet-kylä jonne mun teki kovasti mieli mutta ei ehditty koskaan kun se avasi myöhään ja sulki aikaisin.

Otettiin lautta takaisin Boulognesta, koska hinnat oli reilusti halvempia sunnuntaisin. On siis Calais´ta 30 kilsaa etelämpänä. Matkalla kun ajettiin ehdotin Jonnelle kartasta et pysähdytään Amiens-nimisessä kaupungissa lounalla. Oli loistava valinta ja ihan sattumalta! Päädyttiin pysäköimään paikallisen "Notre Damen" vierellä ja päätettiin lähteä etsimään ruokapaikkaa suuntaan josta ihmisiä tuli koko ajan meitä vastaan :) Taas loistava valinta, tultiin jokirantaan jossa oli paljon rafloja.

Amiens´n rantakuppiloita ja hauska mies rapakossa :)


Ravintoloita oli vaikka kuinka paljon ja zuumailtiin listoja. Pääasiassa kuitenkin pyrittiin kurkkimaan ihmisten lautasille ja tarkkailemaan ovatko paikallisia. Päädyttiin syömään uuniperuna-raflaan jossa englantilainen uuniperuna sai kyllä ihan uuden gourmet-värin. Annokseen kuului 3 isoa puolikasta perunaa ja päällä oli täytettä enemmän kuin riittävästi. Jonnella camemberttia, omenaa ja kinkkua. Mulla tomaatti-tonnikala-valkosipuli-gruyere yhdistelmä. Sitten oli vielä salaattikulho ja jälkkäri. Mulle tosin kävi taas moka ruokailun suhteen, en huomannut että mun annoksen jälkkäri oli "vaan" mansikoita kun Jonnella oli leivos ;) No onneksi rakas siippaseni oli niin kiltti ja jakoi omansa kanssani ja tietty Aada popsi mansikat.
Kaupunki oli täynnä näitä ihania pikkutaloja. Suosittelen kyllä jos joku on ohi ajamassa!


Paluumatkalla oli vähän tuulista kannella, vaikkakin lämmintä!


Doverin kallioita.


Ihana päivä puistossa ja matka oli kyllä! Mahtavaa toteutusta, spektaakkelia Disneyssa. Suosittelen lämpimästi! Aina parannettavaa riittää mutta en kyllä oikeasti haluaisi olla paikan päällä kesäruuhkassa, silloin helteessä kysytään kyllä aikamoista hermojen hallintaa.

Niin ja muuten lippujen tilauksessa kannatti ainakin meidän tapauksessa tilata liput (tulostetaan itse) Englannissa asuvana, koska maksoivat £40/aikuinen. Maksoin suomalaisella Visalla ja kaksi lippua yhteensä oli aika tasan 90€ laskulla koska kurssi on edullinen. Suomalaisena ostetut liput olisivat olleet 51€/aikuinen. Reilut 10 € säästöä siis pienellä kikkailulla. Kannattaa ainakin jos on isompi poppoo/perhe lähdössä.

Nyt pitäis paneutua Eetun ristiäismatkan kuvatarjontaan!

Ei kommentteja: