torstai 4. syyskuuta 2008

Suomen kesää, part 1

Nyt kun se on jo julkista niin Aada saa serkun!!! Aadan kummitukset Milla ja Arttu odottaa "ipanaa" eli Aadan kielellä "Ipaa" joulun tienoilla saapuvaksi! Tsemppiä masun kasvatteluun!

Ah oon kokonaan unohtanut kirjoittaa maailman ihanimmasta kohteliaisuudesta jonka olen saanut :) Oltiin vielä kotona ennen kesälomaa ja kuunneltiin musakanavaa. Sieltä tuli Shakiran ja Beyoncen duetto ja Aada osoitti telkkaria ja sanoi "Äiti". En tosin huomannut kattoa olikohan siellä esim. taustalla jotain eläimiä ;)

Ennen lomaa heinäkuun puolivälissä tapahtui myös yksi asia, jota olinkin jo hiukan odotellut. Aada tosissaan nukkuu omassa huoneessaan nykyäänkin niin aamulla herätessään ei sängystä kuulunutkaan kitinää vaan reippaasti huudettiin Äiti!

No mutta Suomiloma startattiin Aadan korvatulehduksen jälkitarkastuksella. Kaikki hyvin mutta lääkäri ei ollut lastenlekuri ja sen kyllä huomasi otteista. Se saattaa osaltaan joidenkin lasten kohdalla aiheuttaa lääkärikammoakin kun vaikka väännetään pää liian kovaa korvankatsomisasentoon. No ei tullut onneksi pelkoa Aadalle.

Ekat kaksi viikkoa vietettiin Mharjun mökillä mummin ja papan ilona. Ekalla viikolla Jonne olikin vielä töissä ja meillä oli seurana Sveitsistä asti Lea, Jörg ja Zara-koira. Minä henk.koht. oon vahingossa onnistunut välttelemään heidän tapaamistaan noin 7 vuotta... Lea on siis Jonnen isotäti. Hänet tapasin kerran jo viime keväänäköhän se oli mummin ja papan luona. Mutta muuten onnistuttiin aina menemään ristiin kun he vierailivat Suomessa aiempina vuosina.
Aadasta tuli heti kaveri, ainakin omasta mielestään, Zaran kanssa. Zara ei välittänyt vaikka Aada vähän kokeili tassujen pehmeyttä, korvan venyvyyttä, hännän pituutta, haukuntaa ei meinaan kuultu kertaakaan kolmen päivän aikana vaikka kävelyllä tuli räksyttäviä susikoiriakin vastaan. Hauskaa oli myös kun Aada etsi Zaran palloa eikä millään löytänyt sitä selkänsä takaa niin Zarapas kävikin noutamassa pallon ja pudotti sen Aadan jalkoihin vaikka eivät silloin edes leikkineet pallon kanssa yhdessä.


Jörg sai Aadasta sydänystävän sillä Aada jakoi jopa oman pullansa Jörgin kanssa. Tosin Jörg jakoi myös omansa Aadan kanssa mutta siinä olisi voinut käydä niinkin että molemmat pullat olisivat päätyneet neidin masuun :)
Lea, säilytän sen makkaran grillauskuvan papiljotteineen arkistossa :)


Pikaterkuissa jo mainitsinkin että Aada söi mustikoita aivan mielettömästi. Joka aamu kun päästiin ulos, alkoi sormella osottelu ja "namnam" hokeminen. Välillä poimitiin kuppiin, välillä haettiin varpuja mutta suurimman osan ajasta tyttönen vietti mättäässä istuen ja namnamia napsien.

Pappa "namnam-auta-namnam"-vuorossa.Seuraavat kuvat on kaikki eri puolilta mökkimaastoa :)


Etsi lapsi kuvasta.
Pitää taas paljastaa yksi "blondi momentti"... Täyttelin ristikoita kun Aada nukkui päikkäreitä mökillä ja yksi rupesi sujumaan tosi hyvin. Sain täytettyä paria kohtaa lukuun ottamatta kaiken ja olinpas muuten tyytyväinen itteeni ettei ole ihan pää täynnä sahanpurua! Sitten katsahdin otsikkoriville ja mitäs siellä lukikaan... "Lasten ristikko". Alkoi ihan pikkusen naurattaan... Nyt sit selitystä perään tietty et osasin mä muistakin osan :)

Vieraiden lähdettyä saapui Arttu ja samana iltana vielä Jonnekin neljän viikon lomalleen.

*Käyn tässä välissä hakemassa Be&Je (ei mainosteta kokonaan) jädeä pakastimesta...
huomaan ostaneeni LOW FATtia, kriisin paikka*

Jonne siis pääsi vihdoin mökille kalastamaan (9kk siinä menikin) ja verkoillakin saatiin muutamia muikkuja ja mateita. Mutta rapuja ei kuulunut mertoihin.
Myös Henu tuli mökille meitä ilahduttamaan. Henu laittoi "namnamin" metsästysvuorollaan Aadalle mustikoita heinään niin kuin ennen vanhaan ja sekös oli ihmetys. Taustalla näkyy leikkimökki eli kalastusvarasto joka ehkä jossain vaiheessa saattais muuttua Aadan ja "Ipan" leikkipaikaksi...


Ja saatiin jopa muutamia aurinkopäiviä ja hetkiä löhötuoleissa. Keli oli kyllä niin vaihteleva, kylmää ja lämmintä ja pääosin taas viileetä.

Aada pääsi mökillä ekaa kertaa veneenkin kyytiin kun lähdettiin hakemaan Keisarinlähteeltä vettä.
Varokaa ettei seuraavat kuvat häikäise design-vaatteillaan heikko silmäisiä ;)
Mökillä kuuluu olla mökkiläinen!
!Martyna! Yes, those are "the so called summer cottage clothes" what we all are wearing ;)

Tokalla veneretkellä päästiin jo kahlaamaankin.
*mmmm kevyt-jäde on itse asiassa aika namia...
siinä oli myös kaurakakkutaikina-mössöä mukana namnam*

Aada tykkää isoista spurgu-pipoista edelleen :)


Mummi osti lapselle ekat hiusvehkeet eli pinnit. Ja onhan se pieni nyt sievä niissäkin.


Pappa oli rakentanut Aadalle ikioman hiekkalaatikon ja hakenut hiekkaakin auton takaluukuttain. Noo ehkä serkku"Ipa" saa myös leikkiä siinä jo ensi kesänä ;)
Siinäpäs oli kiva tehdä hiekkakakkuja ja se oli aika rentouttavaakin, ainakin mun mielestä ja niin näytti monet muutkin toteuttavan itseään... Ai niin tehtiinkin Jonnen kanssa hieno "rata" pallon mentäväksi eli hiekkakakku jonka ympäri pallo meni kourussa ja putosi lopuksi kuoppaan :)
Se oli Aadan mielestä superia! Isi ja äiti pääs toteuttamaan itseään...


Vähän maisemaa väliin. Laiturilta otettu kuva jossa vasemmalla on papan valtakunta eli kesäkeittiö, mummin takana sauna jossa on erillinen tupa, ylhäällä mäen päällä näkyy mökkiä vähän.Alapihalta laiturille päin, ihanaa Suomen kesää ja jopa aurinkoa.


Mökkeily sujui tietysti ihania kesä-Suomi-herkkuja syöden kuten savukalaa, mustikkapiirakkaa, kanttarellikastiketta, mansikoita, mustikoita (jos jollekin jäi vielä epäselväksi heh), uusia perunoita, tummaa leipää, kaalikääryleitä yms. Samaa jatkui tietysti vielä tästä eteenpäin 4 viikkoa eli muutama gramma saattoi navan ympärille kotiutua loman aikana...

Mökki tiellä pappa ja ukki ihmettelee Aadan puuhia. Ukki piipahti moikkaamassa myöskin mökillä viikonlopun verran. Siinä olikin Aadalle ihmettelemistä kun oli ukkia ja pappaa ja mummia ja tätiä ja setää ja tätiä ja setää ja tätiä. Aune-tätikin kävi melontakurssin päätteeksi piipahtamassa mökillä ja pelaamassa Skibboa :) eli puuhaa riitti.


Kesän hitti oli myös Aadan kielellä "papl" eli bubble eli saippukuplat joita on puhalleltu tuhansia. Aada osaa myös itse puhaltaa jo mutta aina silloin tällöin kuplarengas löytyi myös suusta niin piti vähän kontrolloida ettei niitä kuplia tuu suustakin samalla.


Ja taas syödään mustikoita....


Namnam!


Vielä video samaisesta aiheesta:


Lisää sitten taas myöhemmin... Yritin välttää megapostauksen mutta tähän se nyt meni...

Ei kommentteja: