sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Naapurisopua

Hohhoijaa vieläkin on adrenaliini korkealla kun vietettiin kivaa päivää takapihalla grillaillen ja höpisten Martynan, Tymekin, Tuulin, Annin ja Samin kanssa. Naapuri maalasi jotain pahanhajuista maalia aitaansa ja kuunteli oopperaa jolle vähän naureskeltiin hissukseen kun se oli niin kovalla ettei se kuullut :) Ja siis meidän pihojen välissä on molemmilla tollainen pari metrinen aita ettei tartte toisia katella ja vielä pari metrinen polku menee välissä eikä olla siis seinänaapureita, onneksi...

No Aada jossain vaiheessa alko väsymään ja itki jotain kun kiukkusi ja tämä naapurin eukko sitten rupes huutelemaan omalta pihaltaan että "brat" joka on halveksiva nimitys lapselle, sanakirja sanoo kakara, penska mutta on englanniksi merkitykseltään pahempi ehkä äpärä tai vastaava. Siinä vaiheessa mä kysäsin kovaan ääneen että "onko meillä joku ongelma?" Mutta en saanut vastausta. Myöhemmin lasten itkiessä huuteli viel että "lopeta!" ja teeskenteli kova äänistä itkua... eukko on siis jotain 30-40 väliltä, vaikea sanoa missä vaiheilla. Ollaan huomattu eukon puheista jo aiemmin että ei oo ihan kaikki kortit mukana pelissä muutenkaan mutta tää oli kyllä huippu. Aamulääkkeet ottamatta vissiin.

Vieraat oli lähdössä ja oli Annin vuoro itkeä ja sittenhän se eukko käveli tänne valittamaan. Niin selvennökseksi jos joku ihmettelee mun kielen käyttöä eli sanaa eukko, niin mun mielestä sellainen joka kutsuu mun lasta äpäräksi ei ansaitse sen kummempaa nimitystä, ämmäkin kävis tietty :)

No kuitenkin...ihmettelin että miten Sami puhuu Annille aika rumasti ja vielä englanniksi mutta sitten huomasinkin että eukko oli tullut aidan viereen valittamaan lasten itkusta. Hän myös kertoi meille että joka päivä kun hän tulee kotiin niin Aada on yksin illalla klo 18.30 jälkeen pihalla ja kiljuu ja huutaa ja ilmeisesti itkeekin. Hmmm kas kun ei olla itse huomattu... Hänen toisella puolellaan asuu pariskunta joilla on tosi usein lapsenlapsia hoidossa, poikia noin 3-4vee et oiskohan nyt naapurilla vähän suunnat sekasin ja puuroa korvissa ja puhui Aadasta poikana.

Eukko ei kuulemma pysty olemaan edes sisällä ovi kiinni kun se kuuluu sinne ja hänen pää ei kestä sitä. Sitten sanoi vielä jotain ihmeellistä että kun mä olen poissa iltasin niin jotain Aadasta, mistä kukaan meistä viidestä ei saanut selvää mitä se tarkoitti. Mä en oo käyny edes jumpassa melkein kuukauteen iltasin ja silloin ku kävin niin melkein aina Aada katto sisällä lastenohjelmaa tai puuhasteli Jonnen kans jotain, koska helteitä ei ollu silloin. Sit se sano jotain ettei saada antaa Aadan olla takapihalla. Mä heitin sille sit jossain vaiheessa et montakos lasta sulla on kun noin osaat lapsen kasvatuksesta puhua. Katto mua mut ei vastannut sanallakaan. Sorry taas kaikki mutta mä olin vihanen sille. Sillä ei siis ole lapsia. Se jotain jauho siinä ja Jonnekin jo kehoitti sitä asumaan metikössä jos ei ääniä kestä ja tietty se kehoitti meitä vuokraamaan asunto muualta ja sanoi ottavansa yhteyttä vuokrafirmaan :) ihan vapaasti vaan saa soitella kun ei sellasta ees ole. No luultavasti tuntee tän meidän talon omistajan mutta jos sillä omistajalla on yhtään järkeä päässä se nauraa sille kun valittaa lapsen äänistä ja itkusta... no siitäkään tosin ei ole varmuutta mitä vuokriksen päässä liikkuu.
Sanoin sille vielä jossain vaiheessa että jos kerran tässä nyt valitetaan niin sä leikkaat nurmikkoa iltasin ysiltä kun lapsi menee nukkuun että säkin häiritset meitä aika paljon. Tää oli ehkä paras kommentti "voin lopettaa leikkaamisen jos te pidätte lapsenne hiljaa". Pakko oli valaista asiaa hänelle että se ei nyt ole ihan sama asia :) DAAAAAAA-A!

Ei kommentteja: