tiistai 14. heinäkuuta 2009

Millan passi karkuteillä...

Ollaan siis kesälomalla, ihanaa! Ollaan jo ehitty käydä vaikka missä! Keravalla, Mäntyharjulla, Jyväskylässä ja Naantalissa. Tässä on Millan passi juttua minkä oon kirjottanut jo aiemmin valmiiksi mutta en oo ehtinyt julkaista :) jotkut jo ehtikin kysellä asiaa kun siitä mainitsin aiemmassa postauksessa.

Eli siis Millan passi otettiin pois tänne saavuttaessa rajalla. Kysyivät että onko se ilmotettu kadonneeksi/varastetuksi ja onkin löytynyt... Milla ei tiennyt asiasta mitään ja tämä merkintä oli ilmestynyt passitietoihin vuodessa kun viimeksi kävivät meillä, silloin ei ollut mitään ongelmia tulla maahan. Kummallista asiasta teki se että Tampereella ei ollut sanottu mitään mistään merkinnästä ja myöhemmin tarkistettaessa passitiedot Suomesta käsin, ei mitään merkintää missään ollut. Rajalla lykättiin naurettavan näkönen paperi käteen ilman mitään leimoja missä luki että käy hakemassa uusi passi lähetystöstä... Mä kun oon niin epäluuloinen niin heti epäilin että passi on jo matkalla jonnekin etelän maihin postissa :)

Milla soitti aamulla suurlähetystöön josta sai kuulla että passi palautuu heille usein nopeasti rajalta ja että sen voi hakea Lontoosta ja matkustaa kotiin sillä ja kysellä sitä torstaina, koska pe on juhannusaatto ja lähetystö on kiinni. Onneksi Milulla on matkustamiseen käyvä henkilökortti ja sanoivat lähetystöstä että pääsee sillä kyllä pois jos jotain häikkää tulee passin kanssa. Torstaina sitten Milla taas soitti ja kysyi passia mutta ei sitä ollut vieläkään tullut. Tässä vaiheessa ukki oli hoitanut passin tiedot suurlähetystöön, kiitos vielä avusta!

Maanantaina eli kotiinlähtöpäivänä Milla taaskin soitti suurlähetystöön ja jutteli eri ihmisen kanssa... No kuinkas ollakaan tämä henkilö sanoi aivan eri asiat miten passijutut toimii tälläsessa tapauksessa kuin kollegansa edellisviikolla. Tämä henkilö kertoi passin palautuvan jossain vaiheessa, ehkä viiveellä, jolloin se mitätöidään lähetystössä... Mitä ihmettä!!!??? Edes suurlähetystössä ei tiedetä miten asiat toimii, millä ihmeellä ne voivat auttaa ihmisiä "hädässä"... Uskomatonta!

Mä inhoan nykypäivänä sitä että mihinkään vastauksiin ei voi luottaa kuten nyt esim. Kelan päätöksiin. Pitää soittaa monta kertaa, puhua eri ihmisten kanssa ja vetää oamt johtopäätöksensä eniten samanlaisista vastauksista. Kokemusta on meinaan väärästä päätöksestä Kelan toimesta, vaikka olin ilmoittanut kaikki tiedot oikein... nyt sitten jossain vaiheessa maksan ilmeisesti ison könttäsumman hoitorahaa takaisin Kelalle, vaikkakin osan Jonne ehkä saa takaisin Englannin "kelalta" niin könttäsumma kahelta vuodelta on aika iso kertapaukuksi tai sitten hirveet korot tietty jos osissa maksaa... Kelalla on varmaan joku 100 vuoden takaisinperimisoikeus väärissä päätöksissä. Ja siis syyhän on heidän eikä mun koska olin kaikki tiedot oikein ilmoittanut, kuulemma joskus näitä pääsee livahtamaan käsien läpi eli mun vikahan se tietty oli et päätös tehtiin väärin...

Samoin autoverotusasioissa Jonne soitteli, Akekos se nyt on nimeltään ja joka kerta 3 kertaa soittaessaan sai eri vastauksen koskien käyttöveron maksua vaikka auto on ulkomailla... paras oli että jätä maksamatta eihän kukaan sulta kilpiä irti saa ku oot muualla... Uskomatonta! Siellä ei tyyppi edes tiennyt että tämä vero menee suoraan perintään jos sen jättää maksamatta eikä hoida asiaa...Miten tää maailma edes pyörii enää kun kukaan ei tiiä mistään mitään!!?? Raivostuttaa!!!!

Mutta ei oikeesti tällä hetkellä siis kylläkään rasita :) Kaikki on kivasti ja huomenna jo nähään Jonnekin kun mennään takas Keravalle ja myös moikkaillaan sukulaisia ja kamuja, JEI! Aada jo tänään oli selkeesti ikävissään isistä kun puhuivat puhelimessa, sanoi että "haluan halia sua" ja rutisti puhelinta ja muutenkin kuulosti siltä että itkustaa kohta. Huomenna onneks sitten jo halitaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mun käsittääkseni Kela ei peri mitään korkoa ja heidän kanssaan saa sovittua hyvinkin inhimillisen takaisinmaksuohjelman. Tätähän jotkut ihmiset sitten käyttää hyödykseen ja huijaavat tahallaan rahaa suuriakin summia. Mm. työttömyyskorvauksia ollessaan töissä jne. Saavat "korotonta lainaa"...