lauantai 4. huhtikuuta 2009

Porton herkkuja

Päätin kerätä ihan erikseen herkkuosion tältä matkalta kun niitä tuli meinaan pisteltyä riittävästi, Aada oppi ekana iltana mikä on sipsi (tosi kiva....)...
Munt tuntien herkkuja ei ikinä ole liikaa! Tosin yhtenä iltana pojat joutu todistamaan tuonkin vääräksi... en millään jaksanut syödä kakkua loppuun. Tilasin vähän omituista ruokaa eli perinneruokaa vahingossa. Ei kai nyt mitään sanakirjaa tarvita, kyllä tää on kanaa, muistan Brasilian matkalta ;) Sain suuren leipäpalaspuuro-lautasen jossa kellu jättikatkarapuja. Hmmm maistelin urheasti ja söin jopa suht maukasta velliä mutta sitä oli niin tuhottomasti ettei sellaista pysty syömään ainakaan Suomi-tyttö. Onneks Jonnella oli pihvi, kookas sellainen niin menin osingoille :) Vähän vielä nälkäisenä tilasin kaksi kakunpalaa mulle ja Aadalle ja ne oli käytännössä viidesosa täytekakun palasia! Jättimäisiä. En pystyny vaikka kuinka teki huonoa jättää herkkua popsimatta, toinen meni mut toisesta jäi vähän ;)

Mikä mahtaa murusta noin kovasti hymyilyttää!? Ihana jälkkäritarjotin: jädeä, kermaa, kastiketta, keksiä, kakkuja, hedelmiä!


Tässäpä taitaa olla herkkuja, kaljaa, herkkuja, kaljaa pojille. Eli se kolmen litran torni.


Vimppana iltana käytiin myösen paikassa Francesinhalla josta pojat sai tilattu tornin. Pitihän mutkin ikuistaa :) no myönnetään maistu ihan hyvälle hehhehe! Makso 13€ torni eli 3 litraa, aika hyvä hinta raflassa....


Douron laakson yhellä portviinikellarilla syötiin huippulounas. Alkuruokia piisas taas ja tässä kolmea erilaista makkaraa ja juu tuo yksi on keltaista. Maistu hiukan kirpakalle mutta ei aavistustakaan mitä oli, paitsi et tosi hyvää!


Meidän ihana muru on vähän täpinöissään jälkkäristä! Tosin lapsi joutu kyllä aina jakaan joko isin tai äidin kanssa, useimmiten äitin eli ei tullu ihan niin montaa kiloa lisää kun nää kuvat ehkä antais ymmärtää... Niin kummalle mulle vai Aadalle ;) Tää oli muuten ainut paikka missä oli syöttötuoli mut ei siinä mitään vöitä ollut.


Perjantaina pojat pääsi puolilta päivin jo pois ja lähettiin käymään yhellä port-kellarilla. Sen jälkeen oli poikien päästävä ekaa kertaa viikkoon päiväsaikaan terdelle!


Siis mitä onko tää vaan leipää???? Oli kyllä hyvää tonnikala levitettä siihen asti kunnes äiti the turismin opiskelija/valmistunut huomasi että nyt oli tyttöjä höynäytetty ja levitteet ja 2 sämpylää makso 5€ vaikka ne tuotiin kysymättä... Ainut kerta viikolla kun mä kannatin turistiraflaa ja heti ne iski vyön alle.


Douron viinilaaksoon mennessä pysähdyttiin kahvittelemaan ja maisteltiin erilaisia munaleivoksia. On ne kyllä hyviä!


Tässä ravintolassa syötiin ekaa kertaa vuohta tai oikeammin kiliä. Oli tosi maukasta! Sen kanssa oli pinaattipöperöä joka näytti mielenkiintoiselta kaikessa vihreydessään :) mutta oli tosi hyvää myös Aadan mielestä. Aada auttaa isiä suklaakakun tuhoamisessa.


Mä ja taas jonkun sortin munakakkuhässäkkä.


Aadan kattaus kahvila Majesticissa Porton keskustassa. Vasta puristettua mehua oli joka kahvilassa.


Tää oli sitten mustekala illan jälkkäri. Kuivakakkua johon päälle laitettiin vanilja- ja suklaamoussea.


Jätskiä kahvilassa, Kristiinan ja Filippen kanssa. Pääasiassa Aadaa kiinnosti tuo mun pikkuruinen leivos :) No ei haitannu kun mulle jäi enemmän jädee hihhih!


Viimesen illan lettuvene :) Lapsella oli päivän jälkeen niin likainen paita päällä et hävetti vielä kotonakin kun laitoin sen pesuun... Sitäköhän ne naapuripöydästä kyttäsivät ;)


Ruoallisesti ja herkullisesti loistava loma ;)

Ei kommentteja: