keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Porto vol 5

Juuh tää on nyt vimppa Porton tarinointi. Lauantaina lähdettiin vuokra-autolla kohti Douron laaksoa eli portviinin syntysijoja.
Käytiin aika korkealla vuoristossa mutta kun José ajoi toista autoa niin ei voitu pysähtyä ja ottaa sieltä kuvia.

Matkalla pysähdyttiin pienessä kylässä jossa oli hieno kirkko/luostari. Tässä alttaritaulu, aivan mahtava väritys!


Isi ja Aada luostarin sisäpihalla suihkulähteellä.


Valaistuneet eli Aada, isi ja Tero kirkon sisällä.


Kylässä oli markkinat menossa. Yritin katella jotain Hello Kitty-kamaa Aadalle kun se on supersuosittua siellä mutta olivat niin niin väärennöksen näköisiä että en viittiny vaivautua ostamaan mitään kun Kitty oli niin vääristynyt...


Aivan mahtava näköalapaikka viiniviljelmille. Kaikki penkereet on käsin tehty ja ovat niin kapeita vielä nykyisinkin ettei sinne pääse koneilla korjaamaan satoa vaan kaikki tehdään käsin.
Pysähdyttiin eräällä hotellilla jonka José halusi meille näyttää, ja jos en olisi vielä naimisissa niin menisin sinne kyllä häämatkalle, aivan upeassa paikassa ja hieno vanha hotelli. Aada oli sielläkin innoissaan hedelmäpuista ja alhaalla on joki kuten hämärästi näkyy eli maisemat oli hienot.


Näin paljon Aadan teki mieli uimaan hotellin altaaseen. Sai sitten kastella kätensä kyllä ja vähän loiskutella.


Yksi hotellin lampuista.


Yleinen oleskeluhuone.


Näköala parvekkeelta.


Seuraava stoppi oli pienellä viinitalolla, jossa syötiin lounas myöskin niitä värikkäitä makkaroita ja muuta hyvää. Jonne ja vähän vajaa 116 000 litraa porttia.


Vanha tynnyri, ei sekään kovin pieni.


Vuodelta -35 oli enää muutama hassu pullo jäljellä, ei uskallettu kysyä ees hintaa ;)


Viimeinen pysähdys oli Josén ystävän pienellä tilalla. Sielläkin Aada pääsi sitten ihmettelemään mamupuita ja sitruunapuita.


Kysästiin omistajilta että saako mamuja poimia ja saatiin lupa syödä vaikka puu tyhjäksi :) Aadallahan riemu ratkes kun saatiin poimia mamu puusta! Pieni puhuu siitä vieläkin eli jäi aika hyvin mieleen.
Pikkusen oli hapanta kun oli ihan luonnon tilasta. Mutta Aada söi sen reippaasti kokonaan.


Tilan viiniköynnöksiä ja Aaduska kulkemassa omia polkujaan :)


Omistajalla oli muutama tynnyrillinen portviinejä ja punkkuja. Lasissa on 35-40 vuotista porttia ja oli muuten hyvälle :) Siitä ehkä mairea ilme. Aada sanoo aina tästä kuvasta että "äitillä Aadan mamu kädessä".


Isäntä oli myös säilyttänyt vanhoja perinteisiä viinintekoprosessiin tarvittavia tavaroita. Tässä pojat demonstroi miten sitä viiniä ennen poljettiin :) Toimitus huomauttaa että herr Fox oli kuskina :) josta johtuen toisilla pojilla on lasit kädessä ja Jonnella Aada :)


Vikan illan kunniaksi käytiin vielä syömässä francesinhat ja pojat halus taas kaljatornin ;) Oli kyllä hauska reissu ja tästäkin saa lisävinkkejä jos joku on lähössä Portoon :)

Ei kommentteja: