maanantai 3. marraskuuta 2008

Uusi kerho

Meillä on taas ollut kiirettä positiivisessa mielessä, vieraita yms ja kirjoitankin niistä kohta mutta ensin pitää kirjoittaa taas yhdestä asiasta joka on paremmin täällä... kun niitä suht harvoin tulee mieleen :)

Oltiin tänään kerhossa josta monet ystäväni ovat puhuneet mutta en ole oikeastaan tajunnut koskaan mistä on kyse... Mentiin Aadan kanssa kerhoon, joka maksoi 50P elikkäs joku 60 senttiä. Siellä oli ulko- ja sisäleikkitilat ja paljon leluja. Ei tää nyt oikeestaan vielä ole mitään ihmeellistä, käydään näissä kerhoissa joka viikko mutta kun lelut oli siivottu pois ja laulut laulettu, lapset istutettiin pöytään syömään lounasta, jotta he oppisivat sosiaalista käyttäytymistä kuten ohjaaja mulle selosti kun esitteli paikan. Lautaselta löytyi viinirypäleitä, tomaattia, kurkkua, leipää, juustoraastetta, couscousta! Useimmissa kerhoissa on tarjolla rusinoita ja banaania tai vaan keksiä mutta täähän oli ihan normilounas täällä! Ai juu sori sipsit puuttui :) ne kuuluu joka lasten lounaaseen, jos tilaa sellaisen jossain...

Eli mutta siis 60 sentillä päästiin leikkimään, laulamaan, mä sain teetä ja Aada sai lounaan! En tiiä miten Suomen puistolounas-systeemi toimii tai mitä se maksaa mutta täällä ainakin yritetään tarjota lapsille, jotka ehkä muuten saisivat liian vähän ruokaa kotona... (tai miten sen nyt hienosti kirjoittaisi...) mahdollisuus syödä. Välillä munsta tuntuu ehkä jopa vähän pahalta käydä niissä kerhoissa, koska Aada saa kotonakin ruokaa (vaikka sitä ei moni mun kavereista uskokaan kun pikkuruinen syö kyllä muidenkin eväät jos tarjotaan hehheh!) mutta ne kerhot on avoimia kaikille ja sitten kun taas näen jonkun äitin ja lapsen lähtevän kalliilla autolla pihasta niin mielikin paranee :)

No tämän päivän kerhossa oli myös sellainen vaatteiden kierrätys/vaihtopiste, ihan älyttömän hyvä idea. Kun liityin siihen sain pisteitä lahjaksi, joilla sain ottaa sieltä vaatteita mukaani Aadalle (otin takin puistotakiksi, housut, sukkikset) ja kun vien vaatteita sinne niin saan taas valita vaatteita Aadalle jos haluan. Niin täällä näitä kotiäitejä riittää joilla on aikaa pyörittää tällaisia pisteitä. Eli vähän kuin kirppis mut ilman rahaa :)

Onko Suomessa mitään sellasia sisällä pidettäviä leikkikerhoja joihin voi mennä silloin kun haluaa eli mitään kuukausimaksuja ei tartte maksella? Ädit siis tietty vahtivat omia lapsiaan juoruilun lomassa ;) Meillä on niitä tarjolla joka päivä monia ja yleensä ne maksaa sen 60senttiä-1,50€ kerta ja useimmissa on askartelua, laulua ja välipala lapsille. Ehkä se on paremmin täällä tai ainakin halvempi!! No mulla ei tosin oo kokemusta kerhoista Suomessa. Kertokaa!

Tässä vielä kuva kun Aadalla oli ekaa kertaa saparot. En oo tainnu muistaa laittaa tätä aiemmin...

3 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Meillä on tässä lähellä ainakin avoin päiväkoti, joka toimii samalla periaatteella. Meiän piti tänään mennä ekaa kertaa, mutta ei Laura halunnutkaan. Se nukkui enkä viitsinyt herättää toista. Tuskin siellä lounasta kuitenkaan tarjoillaan...

Sanna on siinä samaisessa käynytkin. Osannee kertoa enemmän.

S-K kirjoitti...

Joo muistankin nyt että Sanna puhui siitä silloin kun kävivät. Maksaakohan se jotain? Meilläkin ois ollu muuten Korson kodin lähellä joku kun muistelen oikein, mutta en kerenny sinne asti ennen muuttoa.

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan tyttöjen kanssa käyty myös joskus avoimessa päiväkodissa. Itse päiväkodissa käynti ei maksa mitään. Jotain pientä purtavaa sieltä saa ostaa pieneen hintaan (tyyliin kahvi ja leipä, kenties, en tiedä onko lapsille). Avoin päiväkerho on joka päivä auki.

Sit on tietysti seurakunnan kerran viikossa olevat avoimet kerhot, jotka ei myöskään maksa ja eurolla saa perhekunta syödä leipää, kahvia tms pientä.

:)

S, J&S