lauantai 22. marraskuuta 2008

Kotona taas, 2 päivää muuttoon

Täällä ollaan taas kotosalla. Niin tässä kodissa kokonaiset pe-ti ja Enkkulandiassa 3 viikkoa.
Aika jännittävä matka oli takaisin sillä Aadalla todettiin 6 viikon yskän jälkeen pe päivällä korvatulehdus. Mä sitä mietiskelin pelokkaana että mikä on reaktio koneessa. No onneksi ei sattunut korviin eikä muuallekaan vaan lento meni kuin unelma, paitsi lapsi ei nukkunut mutta eipä kiukutellutkaan. Lento lähti siis klo23 Suomen aikaa eli aika myöhään. Kotomaassa oli tas mukavaa ja mikä parasta Aada pääsi touhuilemaan lumen kanssa. Oi sitä onnellista naamaa kun istutin pulkkaan ja lähdettiin meneen pitkin tietä :)

En kyllä ymmärrä tätä pikkulasten lääkitsemispolitiikkaa, koska Aadalla oli oikeasti todella paha keuhkoyskä monta viikkoa, pikkunen yski myös öisin ja oppi myös jo pidätteleen yskää yrittäen tukahduttaa sen, periaatteessa kaikki alkoi lokakuun alusta, ei mikään pieni köhköh siis. Mutta mitään lääkitystä ei löytynyt siihen ja nyt se sitten meni korvaan ja sitten annetaan antibiootit. Sama tapahtui alkuvuodesta, 9 viikkoa yskää ja seurauksena korvatulehdus ja sitten annettiin biootit. (Ymmärrän kyllä ettei haluta ylilääkitä mutta toinen kärsii yli kuukauden yskästä yötä päivää niin luulisi silloin joku apu löytyvän.)

En yleensä kauheasti politikoi täällä tai muutenkaan mutta nyt kyllä alkaa taas keitellä näiden Eu-asioiden kanssa... Lehdestä luin Suomessa että on kaavailtu seuraavaa: jos mies kävelee kampaamoon ja siellä ei ole parturia tarjolla ja kukaan ei pysty leikkaamaan miehen hiuksia niin hän voi hakea 3000€ korvauksia... Samaa oli suunniteltu myös muihin palveluihin ja kauppoihin tasa-arvon vuoksi. Eli jos mies kävelee rintsikkaliikkeeseen ja pitkiä kalsareita ei löydy varastosta niin ei muuta kuin korvausta hakemaan! Voiko tätä käyttää hyväkseen kaikki myös silloin jos haluaa jotain tiettyä kaupasta ja sitä ei löydy?!
Haluaisin tietää miten tällaiseen p*skan jauhantaan on aikaa, täähän todella ratkaiseekin tasa-arvo-ongelman... Mielenkiintoista on myös miten paljon veronmaksajien rahoja on käytetty tällaisen "ei ketään palvelevan asetuksen" päättämiseen. Moniko edustaja on päätöksen tekoon osallistunut ja mikä on ollut tuntipalkka ja summa yhteensä joka tähän naurettavuuteen tällä kertaa käytettiin... Eikö oikeasti ole parempaa tekemistä siellä ylhäällä, pohtia miten lamasta noustaisiin?? Ihme on jos ketään kiinnostaa EU-vaaleissa äänestää kun puuhastelut on tätä luokkaa.

Samaan aikaan toisaalla... tänne palatessa käytiin naapurisupermarketissa jossa maailman iloisin intialaismies oli kassalla. Valitsen usein hänet, koska hän jaksaa aina jutella Aadalle ja on aidosti pirteä. Tänään kysyin mitä hänelle kuuluu ja hän totesi että nämä lauantait on hieman väsyttäviä. Hän tekee silloin pitkää päivää... hmmm mikä on pitkä päivä? Hän menee erään kaupan leipomoon lauantai aamuna klo 05 ja sen jälkeen meidän supermarkettiin, jonka jälkeen vielä takaisin leipomoon ja pääsee kotiin klo23 kun kauppa sulkee... että näin... Ja samaan aikaan turhan tärkeät edustajat tuhlaavat hänen ansaitsemiaan verovaroja edellä mainittuihin naurettaviin päätöksiin. Eikö kukaan voi tehdä mitään??

Joskus pieni ihminen ei kyllä tajua miten maailma pyörii ja mihin suuntaan...

Suomen lomasta ja Hensu-tädin vierailusta myöhemmin, pakko oli purnata tää asia kun oli tuoreessa muistissa... Niin ja ootan todellakin muuttoa hyperisti!!

1 kommentti:

-S- kirjoitti...

Heipä!

Onpa taas kiva lukea kuulumisianne. Tosta lääkintäasiasta sen verran, että lapsille ei tosiaan nykyään mielellään lääkkeitä määräillä. Aikaisemmin sai antibiootit jännetupintulehdukseenkin. ;o)

Kyselin just kaverilta, joka on lääkäri, että pitäiskö mun lähteä Lauran kanssa lääkäriin, kun vielä köhisee. Kaveri totes siihen, että oikeestaan sitten kannattaa lähteä, jos epäilee korvatulehdusta, koska muuhun ei oikein antibiootteja määräillä.

Itsekseni olen päätellyt (ja omista pöpöistäni kokenut), että lentsut ovat harvemmin enää bakteereita, joihin antsut auttaa. Viruspöpöt pitää vain potea pois.

Laitahan taas Aadulaisen kuvia, niin näkee miten tyttö on kasvanut!