keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Sateista päivittelyä

Nyt on satanut käytännössä katsoen jo viikonlopusta asti. Perinteistä Englannille, tiedetään. Mutta oon tottunut vähän parempaan keliin jo täällä ollessa niin osaan vaatia ;)
Ollaan Aadan kans yritetty keksiä milloin mitäkin puuhaa ja tänään lähdettiin sateiseen leikkipuistoon. Aiempina päivinä käytiin sisäleikkipuistossa & Tuuli ja Anni kävi meillä leikkimässä. Tänään olisi pitänyt olla leikkikerho mutta tämä kerta oli tietysti siirretty ulos, joten koko kerho oli peruttu sateen vuoksi. No puin Aadalle kuravaatteet, vanhat talvikengät kun sopivia kumppareita ei vielä ole, ja hanskat (tietysti myöskään kurahanskoja ei oo, eli kauppareissu Suomessa tiedossa että voi sitten olla enemmänkin sateella ulkona). Mulla on onneksi hyvä sadetakki ja ihkut vaaleanpunaiset saappaat, joten ei mullakaan ulkona mitään hätää ole :)

Yllättäen puisto oli tyhjä, koska vaikka Englannissa "sataa aina" ei kukaan käytä/omista sadevaatteita. Useimmat eivät myöskään jaksa raahata sateenvarjoa mukanaan vaikka tietävät saattavansa kastua päivittäin, kuten eräs ystäväni valaisi mua. Mä en ymmärrä millä näissä taloissa saa edes märät kengät kuiviksi ennen homehtumista...

No mutta jonkun aikaa ehdittiin leikkiä ennen kuin seuraavat uskaliaat saapuivat. He olivat meidän kerhosta ja olivat myös halunneet ulos muutaman sadepäivän jälkeen. Katselin englantilaisen pikkutytön "sadevarustusta" ja en ole kyllä vieläkään tottunut tähän lasten karaisemiseen. Tyttö oli 11kk, hänellä oli farkut, ei sukkahousuja, ohut takki josta napa vilkkui, ei hattua, ei hanskoja ja kaiken huipuksi lörppänahkaiset sisätossut! Eli siis sellaset ei edes kovapohjaiset vaan vauvojen mallit, joilla sitten tepasteli äitinsä kädestä pitäen pitkin märkää maata välillä kontatenkin. Mahtoi meinaan olla vähän varpaat jäässä sen jälkeen.
Aadalla sen sijaan oli: sukkikset, pitkähihainen body, verskahousut, paksu huppari, kauluri, hanskat, paksut kengät, pipo, sadetakki ja kurahousut. Hehheh kuulostaa aikamoiselta ylipukemiselta ehkä joillekin (Sanna, sää ainakin ymmärrät mua :) ) kun puhutaan heinäkuun 9. päivästä mutta minkäs teet kun sataa ja on viilee. No ei muuten ollut edes hiki pikkuruisella kun tultiin kotiin.

Nukkumisasia ei oo nyt ihan edennyt toivotulla tavalla. Joka yö vähintään kerran pitää käydä jomman kumman antamassa "mämi" suuhun ja nyt Aaduska on keksinyt herätä 5.45 parina aamuna eikä oo oikein suosiolla rauhoittunut viereenkään enää sen jälkeen. Puolen tunnin vänkeämisen jälkeen toinen puoli tuntia unta (ainakin jollekin) ja herätään. Eli ollaan tultu siihen tulokseen että meidän muksu ei tartte enempää unta kuin noin 9h yössä. Ei tee mieli laittaa Aadaa sitten jo kasilta sänkyyn kun tietää joutuvansa herään jo aamuyöstä. Eikä se nuku päikkäreitäkään kuin 1-1,5h nykyään (joka on tosin enemmän kuin noin kuukausi sitten kun nukkui vaan 45min) mutta en usko sen vaikuttavan yöuniin ja niitä ei tosiaankaan voi jättää vielä pois... sitä väninää puolesta päivästä alkaen ei jaksa kukaan :) Niin ja tää kaikki omassa huoneessa harjoittelu katkeaa ens viikolla 6 viikon ajaksi eli sitten taas aloitetaan alusta... NICE!

En muista mainitsinko vielä aikaisemmin mutta Aadalta kun kysyy että "what´s your name?" niin se vastaa "Aata". Tosin tuntuu että kaikki kysymykset jotka alkaa what-sanalla saa saman vastauksen aina välillä ;) Ja nyt on IN hokea "ikkeikkeikkeikkeikke" kun ruokalautanen ilmestyy pöytään eli haluaa syödä itse ja osaa sen jo ilmaista.

Jotain pientä helletilausta voisin muuten tässä samalla laittaa tulemaan sinne päin ensi viikosta eteenpäin eli jos jollain on mahiksia vaikuttaa asiaan niin oon kiitollinen :) Juupa juu... hehheh!

Ei kommentteja: