perjantai 11. heinäkuuta 2008

Englantilainen aamutee

Ystävämme Mary ja Luke uintiryhmästämme kutsuivat mut ja Aadan kylään heidän uuteen kotiinsa aamuteelle. Tää olikin ensimmäinen kerta kun päästiin ihan englantilais-englantilaiseen kotiin, sillä kaikki meidän tähän astiset paremmat ystävät (joiden luona vieraillaan) ovat joltain osin ulkomaista perua. Odotin kovasti heille menoa, koska on hauska nähdä ihan paikallinenkin koti. Odotin mielenkiinnolla varsinkin sitä että otetaanko kengät pois sisällä vai ei, mutta otettiin ne. Yllätys oli suuri, koska Marylla oli Iittalan lasit ja Arabian Muumi-kulhot pöydällä odottamassa (periaatteessa heillä on siis enemmän suomalainen koti kuin meillä täällä... hehheh). Tiesin että hänellä on suomalainen ystävä Kauniaisissa mutta en arvannut että hän on näin suuri Suomen ystävä. Onneksi vein viimeisen Marianne-suklaalevyni hänelle, koska meni ainakin sitä arvostavalle :) Pitää tuoda uusi lahjuslasti (myös omiin herkkuhetkiin :) ) kun tullaan takas lomalta :) Mun mielestä on kivampi viedä jotain "eksoottista" tuliaista kuin kukkia tai pullaa Tescosta. Tosin salmiakilla en oo viittinyt ketään kiusata paitsi maistiaismielessä.

Talo oli perinteinen englantilainen talo, hyvin kapea ja kolmikerroksinen. Kylpyhuoneessa oli kokolattiamatto tietty lattiassa, jota Marykin tosin päivitteli. Ei oo tosiaan helppoa pitää mattoa kuivana kylvettäessä lasta... varsinkin jos on vauvasta asti uimassa käynyt läiskyttelijä ja polskuttelija pestävänä kuten Aada tai Luke :) Niin Luke on juuri täyttänyt 2-vuotta ja tosi söpö ruskeasilmäinen, pitkäripsinen, paksutukkainen englantilaispoika. Luke puhuu jo hienosti selviä sanoja ja lauseita. Joskus on meinaan mulle ainakin vaikeaa ymmärtää mitä lapset täällä puhuu, kun tietty onhan Aadallakin oma kielensä sanoa asioita niin yrittää sitten ymmärtää vielä vieraalla kielellä lapsikieltä niin on vähän hankalaa joskus.

Ollaan juteltu Maryn kanssa paljon uinnissa ja käyty sen jälkeen lounaallakin mutta ei olla aikaisemmin vietetty muutamaa tuntia lasten kanssa yhdessä. Meillä oli tosi hauskaa ja aika kului super-nopsaan. Ennen meidän lähtöä Mary teki lounaaksi voileipiä, tietty kolmioleipiä ja laittoi ne lautaselle minkäs muun kun sipsien kera :) perinteinen englantilainen lounas siis. Leivät oli super-nam koska niissä sattui olemaan mun lempparijuustoa Beaufortia mutta ne sipsit oli lapsiystävällisiä suolattomia eli "naked crisps". Annoin pari Aadallekin mutta ei oikein näyttänyt maistuvan pelkkä peruna ja rasva :) Mun mielipide on kyllä että jos sipsiä syödään niin sitten sen pitää olla epäterveellistä ;) mutta en tietty sitä lapselle syöttäisi.

Oon tosi iloinen että ollaan vihdoin saatu englantilaisia ystäviäkin! Viimeksikin kun asuin täällä, noin 7,5 vuotta sitten, englantilaisten kaverien löytäminen oli silloinkin tosi nihkeetä.
Ollaan tähän asti nyt sitten vierailtu täällä: puolalaisessa kodissa, amerikkalais-kiinalais-englantilaisessa, suomalais-englantilaisissa muutamissa, iranilaisessa kodissa ja nyt englantilaisessa ja tietty useimmissa suomalaisissakin kodeissa.

Suomi-retki lähenee! Se alkaa aamulla 2,5h bussimatkalla Heathrown lentokentälle... Hmmm jotain pientä viihdykettä Aadalle vois olla mukava keksiä...

Tässä kuva Aadasta ja meidän yhteisestä jätskiherkkunamista!


Ai juu oltiin tänään siis sunnuntaina lentonäytöksessä Flying Legends. Siitä lisää tuonnempana.

Ei kommentteja: