maanantai 26. toukokuuta 2008

Kyläilijöitä ja ulkoilua ja hellettä

Vappupäivänä sain Jonnen työkamulta Eijalta herkkulähetyksen työpaikan ruokalasta. Yhtä parhaimmista ikinä maistamistani marenki-kerma-mansikka-kakuista!! Maine herkkupyllynä on siis levinnyt myös täällä... Se oli super-huomaavaista laittaa jälkkäriä Jonnen mukaan, koska mä aina vaan kuuntelen niiden työpoppoon juttuja ihanista jälkiruoista.

Seuraavat vieraat olivatkin Sari ja Marcus, jotka tekivät yhdistelmä reissun Cambridge-Lontoo. Aamulla ennen heidän saapumistaan lähdimme Aadan ja kahden muun muskari-äidin ja lastensa kanssa kohti St. Ivesin kylää bussilla. Menimme leikkimään yhden muskarilaisen, Jonathonin 4kk, kotiin. Bussiasemalla meitä odotti jättiyllätys, "lottovoitto". Tämä lottovoitto on kaksikerroksinen englantilainen bussi joka on varmasti yli 30 vuotta vanha. Yritäpäs sinne sitten Brion-yhdistelmillä... No meitä tosiaan oli 3 äitiä, Anni kantorepussa, Aada rattaissa, kaksi lasta tuplakärryissä. Ei muuta kun yksi äiti lasten kanssa bussiin ja me kaksi jäätiin kasaamaan rattaita. Oli muuten millistä kiinni että ei jääty ulkopuolelle, sisäänkäynnissä on keskellä tietysti tolppa kattoon asti eli rattaat pitää änkeä, pujottaa ja ahdata sisään bussiin. Hiki tuli :) Matkalla yhdelle lapsista tuli matkapahoinvointikohtaus. Mä istuin Aada ja Anni sylissä penkillä ja pidin jalalla vauvan koppaa ettei se putoa penkiltä, kun Tuuli riensi auttamaan muita. Mummelit bussissa antoivat myös nenäliinoja minkä kerkesivät. Pysäkillä alkoi taas hiki virrata kun purimme lastin ulos bussista. Tosin pahoinvoivan tyttösen äidillä ei tainnut hiki laantua edes matkan ajaksi... Leikkimässä oli kuitenkin mukavaa ja melkein kaikki muskarilaiset. Jonathonin äiti oli tehnyt hernekeittoa ja pannaria, namskis Suomi-herkkuja!!

Sari ja Marcus saapuivat pienten laukkuongelmien jälkeen bussilla meille. Heitä kierrätettiin kaupungilla perinteisesti, käytettiin pubissa lounaalla ja Sarin kanssa lähdettiin lauantaina baariinkin.


Katottiin MM-jääkiekkoa netistä, vaikka Macken mukaan siitä tuli silmät kipeiksi kun oli niin pieni ruutu hehhehe, sitten mä ja Sarkku lähettiin pubin kautta klubille. Ainut klubi mihin ei ollut pitkää jonoa, oli se mikä oli netistä katottu valmiiksi. Musiikki oli vähän tylsää kun koko ilta oli miksattu niin että rytmi oli koko ajan sama ja kuulosti et biisi ei edes vaihtunut kertaakaan... Mutta kivaa oli päästä tuulettumaan Sarin kanssa!! Otetaanpas nyt niitä kuvia ennen lähtöä :)


Pojat pääsi pubiin seuraavana iltana. In Finland we have this thing called Reilu meininki... sen vuoksi :)

Maanantai 5.6. oli pankkivapaa täällä ja silloin oli järjestetty muskarin piknik kasvitieteelliseen puutarhaan ja Jonnekin pääsi siis mukaan. Pankkivapaa tarkoittaa sitä että virastot, pankit, toimistot on kiinni mutta kaikki kaupat on auki... tosi omituista. Sää suosi piknikkiä. Aurinko paistoi täydeltä. Meitä oli paikalla parisenkymmentä. Lapset saivat leikkiä ilmapalloilla ja juoksennella nurmella ympäriinsä ja kaikki olivat tuoneet jotain ruokaa mukanaan. Koska kyseessä oli "vappu-piknik" pitihän yksi kuohuva pullokin korkata.


Aada keskittyi ensin ajamaan sorsia takaa eikä niinkään innostunut ilmapalloista. Aadalle oltiin "yllättäen" puettu ihan liikaa vaatetta, kuten kuvasta näkyy. Ensin vaihdettiin vuorelliset housut hameeseen ja lopuksi otettiin vielä kengät ja sukkiksetkin pois niin neiti sai kirmailla paljain jaloin nurmella. Näytti tuntuvan mukavalle varpaissa.Vaikka kaikki me aikuiset laitettiinkin aurinkorasvaa niin onnistuttiin silti polttamaan ittemme jostain päin. Aadalla oli 50 kerrointa ja pitkähihainen niin se säästyi hyvin. Aada tykkää pitää aurinkolasejaan onneksi, samoin hattu pysyy päässä suurimman osan aikaa, ainakin toistaiseksi, pitänee koputtaa puuta...

Piknikin jälkeen lähdettiin etsimään janojuomaa terassilta... Macken anoppi eli Sarin äiti oli muistuttanut Saria että Macken pitää päästä myös kaljalle silloin tällöin eikä voi vaan kierrellä kaupoissa. Ja totellahan pitää! :)
Oltiin liikenteessä vaan väärään aikaan koska vaikka pubit olivat auki niissä ei tarjoiltu juomaa, hanat oli menneet 10 minuuttia aiemmin kiinni. Se on kyllä omituista!! Sulkevat keskellä päivää ja aloittavat taas uudelleen illemmalla. Tää on joku kopioitu tapa tuolta etelänmaista sanon minä. No löydettiin yksi ei niin mukava terassi mutta siellä sentään tarjoiltiin että voivat Sari ja Macke, yksien janojuomien jälkeen, sanoa käyneensä Cambridgessa toukokuun helteellä terassilla.


Kuvassa piknikiltä lähtenyt röhnänaama nimeltä Aada, jolla on mansikkaa paidassa ja muruja suupielissä.

Sama keskellä päivää sulkeminen on muuten vaivannut meitä usein viikonloppuisin kun on yritetty päästä pubiin syömään lounasta. Ei tipu ruokaa kun keittiö on kiinni siihen aikaan kun meillä on nälkä. Ollaan jouduttu ajelemaan kylästä toiseen ja pitämään vieraita nälässä. Paras saldo taitaa olla että kolmannesta kylästä löytyi pubi, joka on koko päivän auki. Nyt ollaan ehkä sitten opittu että on mentävä ennen nälkää tai vasta illalla.

Sari ja Macke jatkoivat matkaansa loppuviikoksi Lontooseen. Taisi kävelykilsoja kertyä kun sää oli kuin etelässä. Kiitos käynnistä, tosi mukavaa oli puuhastella yhdessä ja nähdä!

Aada on juuri viime päivien aikana ruvennut toistelemaan kovasti sanoja. Eli meidän pitänee ruveta vähän varovaiseksi mitä puhutaan hehheh.
Aadan sanoja on: Aata (Aada), mämi (tutti), äiti, beibi, moi, appi (upsy daisy), mummummummumu (mummu),
mummummum- tauko tässä ja sitten-MI (mummi), papa (pappa), anna (pyytää jotain), auta, täti, äijä (joka välillä tarkoittaa isiä, meillä ei ole aavistustakaan mistä on ton keksinyt).

Huomenna meidän poppoo suuntaa suksensa Barcelonaan Jonnen kokousmatkan vuoksi ja palailee vasta ensi viikolla. Aadan kanssa päätettiin lähteä mukaan kun ei olla siellä käyty koskaan. Aada niin kovasti haluaa nähä Gaudin luomuksia tietty :)
Saa nähä miten meidän käy kun sääennusteessa luvattiin "tonneittain vettä taivaalta" :) Se taisi olla käännösohjelmalla espanjasta englanniksi vedetty ennuste... mielenkiintoista silti.

Ei kommentteja: