perjantai 22. helmikuuta 2008

Lastenkutsut, helmikuun kevät, muskarin puistoretki

Lastenkutsut
Pitihän Aadalle nyt pitää lastenkutsut uusien kavereiden kera. Meitä oli Aada, Ana-tyttö, Tymek-poika sekä Anni-"vauva" äiteineen. Ostin paperilautaset, pöytäliinan ja servetit samaa nallesarjaa, hattuja en ostanut kun kaikki lapset olivat 5kk-16kk niin ne ehkä eivät olisi pysyneet päässä. Leivoin kakun, joka onnistui taas ihan hyvin vaikka en ollut varma miten kiertoilmauunissa leipominen sujuu ja onko paikallinen leivinjauhe minkälaista tavaraa. Tällä kertaa teemana oli jonkun sortin prinsessa-hevos-systeemi, kuva ohessa.Kynttilää puhaltaessa Aada sai kuitenkin tönäistyä yhden kahvimukin nurin vaikka yritin kontrolloida käsiä. No onneksi oli paperipöytäliina joka imaisi hyvin kahvin ettei se valunut vaalealle kokolattiamatolle.Aada sai taas mukavia lahjoja: puisen narusta vedettävän etanan, vaaleanpunaisen mekon johon kuului paita, Minni Hiiri-nuken.
Oli oikein rattoisaa jutella ja puuhastella porukalla. Tarjolla oli taas aikuisten herkkujen lisäksi Aadan herkkuja eli kurkkua, viinirypäleitä, maissinaksuja sekä vauvojen keksejä.


Muskarin puistoretki


Ystävänpäivän kunniaksi lähdettiin muskarin jälkeen puistoon leikkimään. Mulla on lievästi sanottuna vaikeuksia asennoitua siihen, että Aada haluaa kaikissa vaaleanpunaisissa vaatteissaan tonkia maata ja kävellä ja kontata ja kaatuilla :) Eli en siis ole henkisesti enkä myöskään fyysisesti valmistautunut lapseni kävelyharjoitteluun. Yritin tsempata itteäni että ulkoilupuku jää kohta pieneksi ja että kyllä pesukone pesee, mutta pään sisällä ääni sanoi että enkku-pesupulveri on huonoa ja pukua voi tarvita kuitenkin vielä myöhemminkin. No nyt oon tilannut mummulta kurahousut kotomaasta kun täällä niitä ei ole missään eli ehkä tämä tästä helpottaa pikku hiljaa kun saa varusteet kuntoon. Ja kesäkin on jo ovella.

Hieman poikkesin aiheesta... eli puisto oli tosi iso, ei oltu aikaisemmin käyty siinä puistossa. Siellä on kesällä kahluu-uima-allas lapsille (norovirusallas Jonnen mukaan). Siellä oli paljon telineitä, keinuja ja liukuja. Yksikin hauska keinu jossa pystyi loikoilemaan, ohessa Aada näyttää esimerkkiä.
Lomalta palatessamme oli tosissaan kovin lämmintä ja aurinkoista keliä, välillä jopa +13C. Krookukset ja narsissit kukkivat jo täysillä ja joissain puissakin alkaa olla kukkia. Tosin tällä viikolla on ollut yöpakkasia, välillä jopa -9C joten kukkaset on osittain hieman kärsineet. Talvi on poikennut täälläkin normaalista sillä yleensä helmikuussa tähän mennessä on vain noin 45 h aurinkoa ja nyt sitä on ollut jo yli 100 h, mikä sopii tietysti meille!

Kukkaloistoa

Loppuun kuva yksi vuotiaasta kävelijästä.

Ei kommentteja: