sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Uintia, kampaajaa, kyläilyä, terassia

Tällä viikolla onkin sitten satanut aikamoisesti. Ollaan tai oikeammin olen ollut aika montaa kertaa hieman kastunut sadetakista huolimatta, eihän Aada kahden sadesuojan läpi rattaissa kastu. Kahden siksi että matkarattaiden oma suoja on vaan muovinpalanen suojaamaan lasta mutta ei suojaa kuomua, istuinta eikä muuta runkoa ja sitten taas isojen vaunujen sadesuoja pelkästään matkarattaiden päällä ei suojaa Aadaa, koska rattaat on sen malliset että niihin sataa sisään ilman etusuojaa :) monimutkaista.


Torstaiksi olimme sopineet kyläilyn amerikkalaisten kaverien luokse, tyttö Ana on Aadaa muutaman kuukauden vanhempi ja kävelee jo hyvin. Heillä on kerrostalossaan uima-allas ja mentiin siis porukalla uimaan. Allas oli hiukan hämyinen mutta ihan ok. Höyryhuonekin olisi ollut mutta se oli pesun alla juuri. Aada nautti uinnista kuten yleensä ja läiskytteli niin kovasti että toisetkin oli ihan märkiä. Oli muuten mielenkiintoista päästä katsomaan ulkomaalaisten asuntoon, siis tarkotan muiden kuin suomalaisten. Perhe on oikeastaan amerikkalais(nainen)-englantilainen(mies) ja kaverini juuret ovat Kiinassa vielä lisäksi. Asunto oli oikeastaan aika samanlainen kuin suomalaistenkin nuorten perheiden eli löytyi Ikean kalusteita :) Ja heilläkin otetaan kengät eteisessä pois. Sain lounaaksi pitsaa jossa oli Malesiasta tuotuja kuivattuja "pikku kaloja", maukasta vähän anjoviksen tapaista. Tytöt tulivat oikein hienosti juttuun, Ana halusi halia kovasti Aadaa eikä Aada ollut moksiskaan vaikka he välillä kaatuivat lattiallekin. Aada osasi aika hyvin pitää puolensa lelujen suhteen, hänen kädestään ei lelua saa ihan helpolla :)

Lauantai-aamuna kävin kampaajalla. Kävin samalla jo kerran aiemminkin ja olin tyytyväinen mutta nyt halusin uutta väriä ja kieltämättä vähän jänskätti. Kampaajallani on hiukan nuorempi poika kuin Aada, joten juttua hänen kanssaan riittää. Täällä kampaaja toimii siten että kun astut sisään joku apulaisista/juoksupojista vastaanottaa sut ja pukee sulle kaavun, kysyy haluatko juotavaa ja ohjaa tuoliin odottamaan ja tuo lehtiä. Sitten varsinainen kampaaja tulee ja suunnitellaan mitä tehdään ja katsotaan värit valmiiksi. Kampaaja laittoi värin ja vaikutusajan jälkeen apulainen tuli pyytämään pesulle. Yleensä apulainen on sama yhden asiakkaan ajan. Värjäyksen ja leikkauksen ajan apulainen seisoo kampaajan selän takana ja odottaa jos kampaaja pyytää jotain tavaraa tai apua. En tiiä onko apulaiset kampaaja-opiskelijoita. Pesulta tullessani olin hiukan huolissani väristä (lue: yritin olla katsomatta peiliin kauhistuneena) koska se näytti vaalean oranssilta mutta huoli haihtui kun hiukset kuivui, ihan vaalea ja suht kivakin siitä tuli :) Mitään halpaa lystiä kampaaja ei ole, kaksiväri-värjäys ja leikkaus oli £84 elikkäs melkein 120€...


"Äitskän uutta tukkaa"

Lauantai iltapäivällä mentiin vielä kylään Jonnen juuri tänne muuttaneen kollegan ja hänen miehensä luokse. Heillä on villakoira, jota Aada tutkaili hieman huolestuneena välillä. Koira kun liikkui kovin nopeasti lelujen perässä ja Aada välillä hiukan pelästyikin sitä. Loppuvierailusta oli jo tosin hieman innokkaampi ja osoitteli jo koiraa. Heillä on kahdessa tasossa asunto ja Aada keksi tietty portaat, pääsi kiipeämään neljännelle portaalle (vahdittiin tietty haukkana) kun jouluna onnistui Matildan luona vasta yksi porras. Näytti siltä että Aada oivalsi miten portaita kiivetään, laskeutuminen on tietty sitten ihan eri asia... no onneksi meillä ei ole portaita.

Sunnuntaina sade oli lakannut, oli tosin pilvistä ja aika kova tuuli mutta uskaltauduttiin ulos. Yllätykseksi ilma oli tosi lämmin +13 C. Kävimme ensin keinumassa lähileikkipuistossa. Huomatkaa kuvasta ettei olekaan ihan mitkään turhat leikkivehkeet :)"Pieni keinuja"

Käveltiin joen toiselle puolelle ja huomattiin että ihmiset istuvat lähipubin rantaterassilla joka oikeastaan näyttää piknik-paikalta kun pubi on tien toisella puolen. Lämmin sää oli houkutellut ihmisiä terassille/puutarhaan joen rantaan katselemaan lintuja, soutajia ja nauttimaan virkistävistä juomista ja ruoista. Päätimme liittyä joukkoon, koska onhan se aika eksoottista käydä terassilla tammikuussa :) Melkein joka pöydässä oli lapsiperhe, paikka oli kiva lapsille koska rannassa on sorsia ja joutsenia.

Uusi viikko alkaa ja keskiviikkona saadaankin jo vieraita kun "kummitukset" saapuu.

Ei kommentteja: