keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Aurinkoa , lämpöä ja pakkasta

Sääennustus näytti että saataisiin kärsiä sateesta tiistai yöstä (satoi ja tuuli muuten ihan hirveesti, joen pinta alkaa olla aika korkealla ja tulvavalleja kuulemma jossain paikoissa jo rakennetaan, onneks asutaan ylimmäs kerroksessa ja ylämäessä) aina seuraavan viikon maanantaihin asti mutta onneksi taas kerran ennustajat olivat väärässä. Aamu oli mitä kaunein! Ihana auringonpaiste eikä pilviä missään. Oli myös tosi lämmin koska yöllä oli satanut niin pakkanen ei ollut ehtinyt tulla (joku sanoisi että S-K:n logiikkaa...)

Starttasimme puolalaisten ystäviemme kanssa jo aikaisin kohti leikkikerhoa, johon on puolen tunnin kävely. Kerho oli tosi suosittu tänään ja siellä oli melkein 20 äitiä lapsineen. Ensin Aada ajelutti nukkea mun avustuksella kävelykärryn etukorissa, sitten vieriteltiin palloa, jonka jälkeen A kävi räpläämässä äitien juomapulloja ja vauvojen maitopulloja. Aada aina löytää kaikkea muuta mielenkiintoista kuin lelut kuten tänään yhden Mollyn sukat varmaan viiteen kertaan kun ne eivät pysyneet Mollyn jaloissa :) Aadan löytää myös joskus "lainaamasta" leluja muilta pienemmiltä vauvoilta, yritän kyllä aina antaa kädestä viedyt takaisin koska pitäähän sitä jo pienestä oppia.

Kerhossa lauletaan ja leikitään aina lopuksi. Tänään Aada oli oikein elementissään esiintymässä kun keksi kontata keskelle äitien ja lasten ympyrää ja istui sinne kuuntelemaan laulua. Laulun loputtua aina taputetaan, ja Aada kun tykkää taputtamisesta niin taputti innoissaan keskellä ja siitäkös muut äidit olivat innoissaan ja ihastuksissaan ja Aada onnellisena hymyillen paistatteli ihastelussa :)

Kerhon jälkeen lähdimme lasten nukutuskävelylle puolalaisten kanssa. Aurinko paistoi edelleen ja oli tosi lämmin. Olin iloinen että en ollut laittanut talvitakkia vaan ohuimman syystakin mikä löytyi. On muuten aika vaikea asennoitua syystakissa tammikuun puoleen väliin... Toisaalta eihän Suomessakaan kait nyt lunta ole että ajaa varmaan saman asian. Käytiin katsomassa pari asuntonäyttöä iltapäivällä puolalaisille kun asuvat homekämpässä niin etsivät uutta. Alkaa näyttää että saatiin aika hyvään hintaan tää meidän kämppä koska tää on uusi ja vanhoista huonokuntoisista kalustamattomista pyydetään näköjään samaa.

Jonnen kanssa ollaan muuten vakuuttuneita että Aada yrittää matkia lehmän ääntä kun löytää kirjasta lehmän kuvan! Ja hän myös otti eilen muutamat askeleet ilman tukea kun meni edestakas mun ja Jonnen väliä ja luuli että pidetään kiinni. Lisäksi pikkuruinen tuli vasta aamuyöstä 5.30 meidän väliin eikä ollut sitä ennen ilmeisesti heräillyt tai ainakaan kummallakaan ei ole asiasta muistikuvaa :)

"Englantilaiset vain voivat tehdä näin"-pläjäys:

Ette arvaa mitä super-nerokkaat rakennusmiehet keksivät kun talo alkoi olla valmis... pesivät talon seinät ulkopuolelta painepesurilla ja arvatkaa miltä meidän ikkunat näytää... ja ikkunat aukee ulospäin eli ei ole kunnon mahdollisuutta pestä niitä itse... onneksi täällä sataa suht usein niin näkee läpi ikkunoista :)


Kurkkasin justiinsa ulos ja pakkanen on näköjään hiipinyt/ehtinyt :) jo ilmaan kun katot on valkoisena ja lätäköt jäässä. Mulla tätä juttua riittäis taas... mut nyt on pakko mennä unille!

1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Heippa! Kiva, että voi seurata teidänkin elämää siellä kaukana :) Kuulostaa tosi englantilaiselta! Pitäkää toisistanne huoli!