maanantai 1. kesäkuuta 2009

Illallinen Trinity collegella

Ennen Suomen keikkaa päästin Jonnen kanssa kokemaan jotain uutta molemmille. Annin isi Sami työskentelee collegella ja pyysi meidät vieraikseen illalliselle collegelle. Aada meni Martynalle hoitoon kun Anni sairastui päivää ennen, alkuperäinen suunnitelma oli että oltaisiin oltu koko poppoo Tuulilla yötä. Elämää lasten kanssa :)
Tässä ollaan just lähössä. Näytetään kyllä niin vanhoilta, ainakin mä... kait mä sit jo oonkin.


Alkudrinksut eli shamppanja tarjoiltiin vastaanottohuoneessa, jonka jälkeen siirryttiin isoon ruokasaliin eli pitkiin pöytiin. Kaikilla collegen opettajilla/fellow:lla oli mustat viitat päällään. Sali on todella korkea ja suuri ja Sami kertoi että on myös talvisin kohtuu kylmä kun ei oo lämmitystä :) Pitkiä pitkiä pöytiä oli kolme ja tietysti "ylimystön" pöydät oli vielä erikseen. Paremmissa pöydissä ruokailtiin korkeammalla ja kynttilän valossa. Meillä oli normaalit pienet pöytälamput :) Tarjoilijoita oli jokusen kymmentä jotta ruokasaatiin kaikille hyvissä ajoin vatitarjoiluna. Tarjoilun jälkeen tarjoilijat seisovat perällä rivissä odottamasssa seuraavaa ruokalajia. Ei nyt ihan sotilasrivissä mutta kuitenkin :)

Ruokalista oli seuraavanlainen:
Kananmaksa & sipuliterriini, kiedottuna Parman kinkkuun
-
Turskaa Pinjansiemen kuorutuksella
Flageolet papu ja Chorizo sörsseli :)
-
Pannacotta hunajapaahdettujen luumujen kera
-
Kokoelma ranskalaisia juustoja, leipää, keksejä

Viinilista taas sitten seuraava:
Domaine Bott-Geyl Gewurtztraminer 1997
Ch La Graula 1998
Ch Pichon Longueville 1982
Cokcburn´s 1985

Ruoka oli ihan ok, niin kuin yleensä Englannissa, ei maailman parasta mutta syötävää. Maksan kanssa oli makea valkkari, se oli hyvää samoin viimeisenä tarjoiltu portviini.

Meillä oli myös kivaa seuraa kun Samin kollegan vaimo oli ruotsalainen ja tulivat istumaan meidän kanssa niin juttua riitti ja meinataan treffata lasten kanssakin tässä kunhan ehitään. Ja siis Samillahan olisi mahdollisuus käydä syömässä kolmen ruokalajin illallinen joka ainoa ilta vuosikertaviinien kanssa eli tää ei ollut mikään erikoishommeli, erikoista oli vaan siis se et tällä kertaa sai tuoda vieraita :)

Kiitos Samille kutsusta!

Ei kommentteja: