keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Pieniä lumihiutaleita

Tääl on satanut vähän lunta, hauskaa! Ei välitetä että loppuviikoksi on luvattu sadetta, unohdetaan se. Ihanan valoisaa nyt! Saatiin isi-Jonnekin vihdoin kotomaahan, kone oli muutaman tunnin myöhässä viime yönä.

Kävin eilen illalla Elinan (lisäksi samassa laulaa miehensä ja siskonsa) kuoron joulukonsertissa ja tuli joulumieli! Oon itse asiassa kovin iloinen että mulla on nykyään Sannan kanssa yhteinen jouluperinne, ollaan käyty Elinan konsertissa jo kahtena vuotena. Tosin tänä vuonna eksyin matkalla, ehkä myös viime vuonna en muista. Rupeen kutsumaan eksymistä perinteeksi jos teen sen ensi vuonnakin ;) Mutta konsertti on perinne jo nyt!

Lisäksi kävin Hensun kanssa humpalla lauantaina. Eka kateltiin huippumallia Hensun luona ja syötiin namsku-piirakkaa ja sitten lähettiin Virginiin kattoo Maija Vilkkumaata! Ihania vanhoja biisejä ja tosi hyviä uusia, pitänee mennä levykauppaan ja suorittaa hankinta :)

Tajuttiin muuten reilu kuukausi sitten että Jonnen tililtä ei ole veloitettu mitään kaasu&sähkömaksuja helmikuun jälkeen eikä meille myöskään ollut lähetetty mitään kirjeitä mistään suunnasta kun ei olla maksettu mitään. Mittareilla siis pelataan. Selvisi että kaasumittaria ei ole voitu lukea koska meillä ei ole ollut avainta eikä myöskään kaasufirmalla... ja koska kaasu ja sähkö veloitetaan samassa laskussa ei myöskään sähkölaskua ole lähetetty... kätevää eikös vaan. Eli miltei vuoden veloitukset tuli viikko sitten laskulla £600 eli noin 750 €. Siitä onkin kiva repiä huumoria. Kysymys taas herää että onnistuuko Suomessa olla maksamatta mitään perusmaksua/arviota edes parin kuukauden verran... epäilenpä. Mieluummin oltais maksettu muutama kybä kuukaudes ku toi könttä. Kait meijän ois pitänyt herätä aiemmin mutta kun ollaan niin totuttu et firmat kyl pitää huolta saamisistaan.

Ollaan puuhailtu kaikkea mukavaa ennen lomaa. Itsenäisyyspäivänä meillä oli Suomipoppoon hipat. Osa porukasta teki jouluruokia ja syötiin kaikkia hyvyyksiä kuten laatikoita, taatelikakkua kinuskilla, piparkakkutaloa, luumurahkaa yms. Mä tein perunalaatikon ekaa kertaa elämässäni ja siis imelletyn. Kuulemma oli ihan syötävää :) Jonne teki kraavilohta joka oli tosi namia ja sitten se paistoi kinkun. Aadalla oli kyllä niin herkkupäivä, kaiken edellä mainitun lisäksi pikkuinen sai Eijalta oman herkkupussin jossa oli Aadan suurimpia herkkuja tällä hetkellä: mandariineja (mamuja ta riinia), rypäleitä (pypä) ja pipareita, ja ei niin yllättäen kaikki upposi pieneen masuun juhlan kunniaksi.

Sunnuntaina päätettiin korkata takapihan grillikausi eli 7.12. :) Martyna ja Bing perheineen tulivat meille. Miehet hoiti grillauksen ulkona, lämpöä oli ehkä +3C. Oltiin tehty ruoan tuonti jako ja taas saatiin hyvää ruokaa. Puolalaisia makkaroita, barbeque-kanaa, satay-possua, itse tehtyä kurkku-kermaviilisalaattia, yrttilohkoperunoita sipuleilla yms. Maistatin myös joululaatikoita ja ei ne nyt ihan suuren suurta suosiota saaneet. Aada sai myös joululahjan jonka sai avata heti. Se oli vauvanuken sitteri/turvakaukalo/syöttötuoli yhdistelmä eli siis yksi istuin mistä sai eri asennoilla noita erilaisia toimintoja. Se on ollut ihan hitti, siihen sovitellaan nukkea ja kanniskellaan eestaas.

Lisäksi käytiin Annin luona pikkujouluissa joka oli tosi mukavaa! Lapsia oli 9 ja äitejä vähän vähemmän, aikamoinen vipellys oli menossa koko ajan. Syötiin Tuulin tekemiä joulutorttuja, Johannan ja Birgitan synttärikakkua ála Johanna. Kaikki toivat pienen lahjan että pukin sukasta löytyi paketti kotiin viemiseksi kaikille lapsille. Kiitos Tuulille järkkäilystä!

Aada on taas ollu köhäinen. Yskä alkoi tasan viikko antibioottikuurin päättymisestä ja kuumettakin tuli. Viimeksi yskä kesti 6 viikkoa ja meni korvaan. Kuten alkuvuodestakin 9 viikon yskän jälkeen. Allergiatestissä ei paljastunut mitään, mikä oli tietysti hieno juttu! Testissä Aada oli reipas eikä inahtanutkaan vaikka täti pisti 10 kertaa ja vaihtoi neulankin joka välissä. Taitaa olla uusi sairaanhoitoalan ammattilainen tulossa.

Leivottiin tänään pipareita Aadan kanssa, hienoja tuli ja taikinaa meni masuihin :)

Ei kommentteja: