maanantai 29. joulukuuta 2008

Joululomaa

Joulun pyhät on mennyt ja menikin mukavasti! Oltiin mummilla ja papalla aatto Artun, Millan ja Millan äidin Helenan kanssa ja kakksosjoulu Tapanina Nådessa Hensun, ukin ja mummun kanssa. Pukkikin kävi Tapanina, siitä lisää myöhemmin. Aadalla aattoja on tainnut olla jo viisi kun paketteja on saatu vielä eilenkin. Ja aina on pikkuinen ihan innoissaan tietty!
Kiitos kaikille joulupukin apulaisille!

Tässä on vähän kuvia alkulomasta ja aatosta. Kakkosjoulun kuvat on vielä kamerassa.


Keravan korkeimmalla huipulla ei valitettavasti ollut lunta. Aattona tosin oli maa hiukan valkoinen kun oli pakkasta ja lumi pysyi maassa.



Käväistiin ennen joulua leikkimässä Eliaksella joka innostui laulamaan ja soittamaan meille kitaraa. Elias "tulkitsi" biisejä suoraan koulun musiikinkirjasta josta äitinsä käänteli solistin pyytämiä lauluja esiin. Huomatkaa mikä bändäri Aada on Eliaksen lasit päässään. Tästä on myös videota ja laitan sen ehkä myöhemmin joskus tänne. Niin ja Aada on ilman hametta edustavasti koska tuli juuri vaipanvaihdosta :)



Tässä kuvassa Aada päätti mennä lelupussiinsa katsomaan josko sieltä vielä löytyisi jotain kivampia leluja pohjalta. Eli ei ole joulupukkia piilossa :)



Pitäähän joulupipareitakin leipoa ja se vaatikin äärimmäistä keskittyneisyyttä. Myönnetään että taikina oli valmista pakasteesta. Mummu tosin toi mulle maistiaisia omatekemästään taikinasta ku tietää että tykkään siitä ihan hirveesti. No vetelinkin sitä sitten isoissa kimpaleissa :) Ei onneks tullu masu kipeeksi. Aada mielestä kivointa oli painella muotilla ja maistella sitä kuvaa sen jälkeen.



Seuraavana päivänä koristelussa jo kerkes hymyilemäänkin.



Stockan jouluikkuna oli ihana ja Aada ois katellu vaikka kuinka pitkään pyörivää lumiukkoa ja kaikenmoisia tonttuja ja hiiruja jotka kaikki puuhasteli joulujuttujaan.



Stockan yläkerrasta löyty myös lasten joulumaailma jossa sai puuhastella kaikenlaista ilmaiseksi. Aada askarteli mummun kanssa ja hoiteli nukkeja Henun kanssa.



Karuselli kyyti oli kivaa mutta veti aluksi hiukan totiseksi. Aada istui käynnistys napin kohdalla ja painoi vaan lisää kyytiä koko ajan.



Joululounas oli vuorossa seuraavaksi. Ruoka oli namia ja jälkkäriä syödessään Aada kertoi tarjoilija-pojalle syöneensä leipää ja ilmaisi itsensä vaan sanoen "peipää". Tarjoili oli heti palvelualtis ja kysyi että haluatko lisää leipää? Aada taisi nyökyttää ja poika lähti ja toi kohta Aadalle tuoretta, lämmintä leipää omalla lautasella. Voi kutsua hyväksi palveluksi! Meitä kyllä nauratti.



Ruoan jälkeen olikin hauskaa poseerata mun ja Henu-tädin kanssa ja näitä kuvia on varmaan kymmenen ku Aada vaan jatkoi halimista ja poseeraamista eikä malttanut lopettaa.



Papan ja mummin kuusi oli parvekkeella ja Aada avusti pappaa koristelemaan sitä. Joistain pienistä koristeista Aada tosin ilmoitti niiden olevan "likaa" ja toi niitä mulle.



Aadalla on hauska tapa nykyään aina nähdessään kynttilöitä. Se sanoo "häpi tööttei tu juuu" eli happy birhtday to you :) Meitä vähän jännitti mennä hautausmaalle aattoaamuna kun siellä on niin paljon kynttilöitä mutta oli niin paljon muuta katseltavaa että ei tullut kommenttia pienen suusta :)



Tonttu oli käynyt jättämässä paketit ja Aada jakoi ne. Aada olisi halunnut avata muidenkin paketit omansa avattuaan. Tänän vuonna oli tosin jo kiinnostunut sisällöistäkin jonkun verran.



Millan ja Artun Ipa-masuvauva sai meiltä ruskean pitkähihaisen paidan jossa oli kultainen kitara painettuna. Pitäähän pienen olla rock jo vauvasta :)



Tässä osa Aadan paketeista löytyneistä hauskuuksista!



Sadehattukin löytyi. Äiti oli saattanut pukille vihjaista että se oisi ihana! Ja onhan se nyt hellunen!!



Onneksi mummi muisti että perhepotrettikin oisi mukava ottaa kun meistä ei niitä niin kovin montaa ole.



Tässä meidän pieni tonttutyttö rinsessamekossaan. Lakki ei oikein pysynyt päässä kuin hetken oikein maanittelemalla :)



Tässä pikaiset kuulumiset ja lisää sitten kun jossain vaiheessa saan lisää kuvatuksia koneelle ja kun on aikaakin...

Mukavaa vuoden vaihdetta kaikille ja ennen kaikkea onnekasta uutta vuotta 2009!

1 kommentti:

Johki kirjoitti...

Teillä oli ihanan pitkä joululoma! :) Upeita kuvia ja meininkiä piisasi. Kiitos, että me kaikki saamme lukea kivoja kirjoituksiasi elostanne Englannissa ja nauttia kuvista!
Onnittelut myös tuoreelle sedälle ja koko perhelle Ipan syntymisestä.
(Sain sitten yhden synttäripäiväkaiman lisää. Hih!) :)

Harmi ettei ehditty näkemään tämän vierailun aikana. Yritään päästä tulemaan teillepäin kevään aikana pitkäksi viikonlopuksi. Olisi niin ihanaa nähdä taas Lontoon kevät ja erityisesti teidät, teidän uusi kotinne ja taas kerran vanha tuttu Cambridge. ;)
Jotain muitakin suunnitelmia meilläkin jo tietty keväälle on, mut uskoisin reissun onnistuvan.
Viestitellään täs vaiks aika piankin ajankohdasta.. Missä vaiheessa helmikuuta olittekaan tulossa taas Suomeen?

Kävinkin jo äsken facebook -sivullasi ja olit lisännyt sinne ihania joulukuvia. :)

Iloisia talviterveisiä ja virtuaalihaleja! <3

Johki