torstai 11. joulukuuta 2008

Muutettu on nyt sitten

Tää on jo etukäteen kirjotettu teksti eli oon korjaillu jotain tonne väliin...

Muutto on sitten suoritettu. Jonnella oli kyllä aika raskasta ajella edestakaisin, mun kaverit kyllä tarjosivat apua ja autoja mutta ei kuulemma tarvittu :) Mukavalle näyttää ja tavarat on suht koht hyvin paikoillaan. Pientä loppusiivousta vieläkin tarvitaan. Tää oli meinaan suoraan sanottuna niin p*skainen että jääkaapin jouduin esipesemään ulkopuolelta ennen varsinaista pesua!


Aadalle kuuluu hyvää. Pieni juttelee jo kovasti kaiken näköistä ja ihmetyttää meitä joka päivä uusilla sanailmauksilla. Tällä hetkellä myös suukot ja halit on tosi suosiossa. Aada on opettanut myös täkäläisille kavereilleen mitä ”halihali”:lla tarkoittaa ja silloin kaverit jo levittää kätensä haliin. Muuton jälkeiset ekat päivät oli vähän raskaita Aadalle kun omat tavarat oli kaikki mukana mutta "koti" olikin joku ihmeellinen outo paikka. Murunen kyselikin välillä lähtöä "omaan totiin". Silloin syli oli suosikki paikka olla. Murunen on tosin nukkunut yllättävän hyvin yöt uudessa paikassa, suurimman osan ihan läpi yön paitsi viimeisen viikon kun on taas yskässä viikko antibioottikuurin loppumisesta.


Meillä on muuten ihan lähellä aika iso leikkipuisto ja puistoalue, jossa on mukava puinen juna jossa voi kesällä syödä vaikka eväitä ja istuskella. Ja läheiseen kylään kulkee polku laidunten läpi jossa tähän aikaan vuodesta on vaan lampaita ja pari heppaa mutta kuulemma keväällä possuja ja lehmiäkin. Eli landella ollaan :)


Tällä hetkellä tuntemukset on vähän ristiriitaiset. On meinaan tullut muutamia pikku probleemia eteen. Yksi vähän isompi ja pari pienempää. Aloitetaan kaikkein pienimmästä. Toimitus huomauttaa olevansa tällä hetkellä kuitenkin ihan iloinen muutosta vaikka tästä tulee purnausta koko kahen viikon edestä eli pistetään laulamaan...

Meillä näkyi ennen muuttoa paikallinen digitv koska meillä on digitelkkari mutta tällä hetkellä jostain kumman syystä näkyy vaan 4 kanavaa analogiselta... Tarjonta on niiltä tyyliin viikonloppuna 3 kanavaa urheilua ja 1 kokkiohjelma samaan aikaan ;) Eli ei lasten ohjelmia muuta kuin aikaisin aamulla jolloin meillä ei katota telkkaa. Aada jaksaa ”setätätiä” kysellä ja pakko oli käydä ostamassa Upsy Daisy-dvd mutta eihän se ole ”setätäti” kun ohjelma on koko ajan sama ja setää ja tätiä ei näy missään juontamassa... kyllä on lapsella kova elämä, raasu pieni :) ja Muppet showkaan ei kiinnosta kun ostin dvd:n.

Toinen probleema mikä ei ollut ihan arvattavissa on rautatieaseman raiteiden yli kulkeva silta. Aamulla kun lähetään keskustaan päästään suoraan laiturille mutta takaisin tullessa onkin edessä noin 30 porrasta jyrkästi ylös ja saman verran alas.... eikä mitään liuskoja missä kärryjä voisi työntää. Ei myöskään hissiä, tunnelia eikä ylityspaikkaa muuten. Ensimmäinen kiertotie mikä tuli mieleen olisi kulkenut ison tien kautta mutta sielläpäs ei ole kävelytietä, tiettykään daaa! Ilmeisesti ainut kiertotie on kävellä läheiseen kylään, sieltä kinttupolkua peltojen poikki meidän kylälle joka tietty ei onnistu klo 15.30 jälkeen koska alkaa hämärtää ja täälläkään ei oo katulamppuja pellon poikki hehhehe! Ja siis siihen kierrokseen menee aikaa yli puoli tuntia ja assalta meille on vartti. Eli ainut vaihtoehto joka vaatii aika reipasta hikoilua on kantaa kärryt portaat ylös ja rytyyttää alas. Kokeiltu on ja sujuu huomattavasti paremmin matkakärryillä kuin panssarivaunuilla. Matkakärryillä kaupungilla olo muuten ei oo herkkua koska niitä on tosi huono työntää. Nää on ne ”työnnä alamäkeenkin”-matkakärryt. Oon iloinen, koska olen saanut avun tarjouksia mutta panssarivaunua raahatessa meinas kyllä tädiltä hymy hyytyä vaikka kuinka yritin itse kantaa ”enemmän”. Noo mun paikalliset kaverit jo totes että sähän varmaan teet palveluksen kanssa asujille ja valitat asiasta, enköhän heti kun netti pelaa eli lomalta palatessa. Aika uskomatonta että tällainen asema löytyy maasta jossa liikuntaesteisistä pidetään ylihyvää huolta. No onneksi mä oon käynyt nyt muutaman kerran viikossa eri jumpissa niin jaksan ehkä raahata ne vaunut yli.

Seuraava pikku ongelma on että puutarhaan johtava ovi oisi pitänyt olla vaihdettu ennen muuttoa ja se odottaa edelleen vaihtajaa. Yläkulmasta näkyy päivänvalo sisään eli tuuletus toimii turhankin tehokkaasti tällä hetkellä. Miten arvasinkaan, tätä menoa vuoden katelleena, että se taitaa jäädä vaihtamatta ja kirjotutin vuokriksella käsin soppariin että se on vaihdettava. Vaihtopäivä on kuulemma ensi maanantai 8.12. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä tapahtuu vai sattuukohan urakoitsijalle joku peruutus. Ovi on vaihdettu ja kiva ovi onkin! tuplaovi joka aukeaa kokonaan ja ulospäin, ihanaa kesällä! Eli tällä kertaa ikuinen epäilijä jäi toiseksi.

No joo sitten päästään siihen suurimpaan ongelmaan. Sitä ei ole vaikea arvata kenenkään mistä on kyse, homeesta/kosteudesta tietty. Tässä vaiheessa toimitus huomauttaa Aadan isovanhemmille, sedille ja tädeille että ei olla puhuttu asiasta kun se on aiheuttanut kohtuu stressin jo täällä päässä niin ei olla viititty kuormittaa sitä päätäkin ja jauhaa asiaa puhelimessa kun ei pystytä asiaan vaikuttaan millään lailla ennen kuin vuokris jotain ilmoittaa. Elikkäs suihkun takana oleva seinä on ehkä märkä seuraavasta huoneesta ja tietty se on Aadan huone. Aada nukkuu tällä hetkellä toisessa tuplamakuuhuoneessa koska Kirsi ei oo vielä muuttanut. Vuokriksen isä kävi katsomassa seinää 1,5 viikkoa sitten ja sen jälkeen asiasta ei ole kuultu. Jonne kysyy tänään asiaa spostitse. Täällä vaan on sellainen mielenkiintoinen uskomus että home poistuu kun sen päälle maalataan. Saas nähä mitä tästä vielä tulee, onneksi kohta mennään kuukaudeksi Suomeen. Tähänkin asiaan ollaan saatu jo lisäselvyyttä elikkäs vuokriksen mukaan kyseessä on vanhat jäljet mutta meidän mielestä seinä on vähän kostean tuntuinen ja pehmeä. No asian selvitys jatkuu ensi vuonna.


Ollaan Aadan kanssa autoiltu aika paljon tän kahen viikon aikana ja Jonne toi Suomesta navigaattorin ja sanoisin että rakastan sitä vehjettä! Mun jumppamatkalla on 10 liikenneympyrää niin miten muuten mahtaisin osata mennä oikeasta haarasta ulos.... en mitenkään! Tosin blondi voi laittaa vehkeeseen kaverinsa osoitteen vaikka on menossa kaupungin toiselle puolelle uimaan eli matka saattaa kuitenkin saada mutkia...
Ja niin yksi muuttoon vaikuttaneista syistä, tiskikone, on hieno kone myös :) Tällä hetkellä ilta-ajasta säästyy tunti kun ei tartte tiskaa, laskee uutta vettä, huuhtoo ja kuivaa kun ei sitä kuivauskaappia ole täällä vielä keksitty.

En tiiä miten paljon ehin taas kotomaasta päivitteleen mutta katellaan, yritän pikakuulumisia laittaa kuitenkin!

Pari kuvaa Aadasta.
Tää on itsenäisyyspäivältä, pitihän nyt kotimaista mekkoa laittaa päälle juhlan kunniaksi. Saparot pysyi päässä siihen asti kun joku aina sattui kommentoimaan niitä, niin lähtivät saman tien.Kiirettä piti muskarin joulujuhlassa, tässä on tällä hetkellä onnistunein kuva...


Joulun odotusta jo kaikille :)

Ei kommentteja: