perjantai 12. helmikuuta 2010

Learning new routines... Uusiin rutiineihin totuttelua...

2 weeks ago I started working again, 2 weeks ago Aada started nursery full time.
Now 2 weeks later I feel like I have not been away from work for 3 years.
2 weeks later Aada feels already more comfortable to go to nursery.
Nobody told me it happens so fast from my side ;) I knew Aada will get used to it.

But ok I will tell you about the beginning of these new routines :)
When Aada was still training at the nursery she was mad at me when I went to pick her up... Yes I felt little bit bad because she didnt want to come home with me. At the same time I was happy that she was enjoying herself. I felt relieved. She will be fine.

I went to work first Monday and Aada was at nursery for the first time from 8am till 5pm, she was crying her eyes out when she saw me. Before that she had fun and she was completely fine. The same happened for couple more days.
This first evening I was a mess, I felt so bad about everything and all the small things bothered me: she was not properly clothed in my opinion and so on. I was only crying. It did not really help when Aada told me, tears in her eyes "mommy I missed you so much today".

Then the day came when she realized in the morning that now she is again at the nursery and mommy is leaving... I´m not the strongest person to pretend to be glad so it was kind of horrifying when she was hanging on me and screaming and I had to pass her to the teacher and leave. Not very nice way to start the day. I preferred the evening crying you might guess :)
They are such a nice ladies at the nursery and they sent me sms when she stopped crying and what she was doing after that. I felt soooo much better at work.
This week, in the beginning of the week, Aada told me when I was leaving that "mommy I only miss you a little" so we didnt have to cry that morning but I did in the car.
Last two days have been really great, she has some new friends she prefers to play with and I love to listen when she tells what her friends are called and what they did today.

Parisen viikkoa siis mennyt töissä ja päiväkodissa ja tuntuu omalta osalta kuin en olisi sitä 3 vuotta pois ollutkaan, jonkin aikaa mutta ei niin pitkään. Aada on nyt jo tottunut päiväkotirytmiin mikä helpottaa mun oloa kovastikin.
Harjoitteluviikolla Aada ei olisi halunnut lähteä lainkaan kotiin joten siitä tuli ehkä vähän huono-äiti syndrooma vaikkakin tiesin että murunen tulee siellä viihtymään.

Ensimmäisenä päivänä kun Aaduska joutui olemaan tarhassa 8-17 niin mennessäni hakemaan lapsonen purskahti sydäntä särkevään itkuun vaikka koko päivä oli mennyt hyvin eikä ongelmia ollut. Ite olin kyllä ekan illan ihan "paniikissa" ja itkuinen. Kaikki asiat oli huonosti ja varsinkin kun Aada oli joutunut olemaan ilman kauluria ulkona iltapäivällä ja huomasin että niska oli paljas olin ihan suunniltani. En oikein pystynyt rauhoittumaan ollenkaan. Eikä asiaa auttanut kauheesti se että Aada sanoi mulle "äiti mulla oli niin kova ikävä sinua päivällä".

Muutama päivä selvittiin näillä iltapäiväitkuilla mutta sitten koittikin "näin revitään lapsi irti äidistä päivä". Aada tietysti rupesi ymmärtämään mikä oli rutiini ja tajusi että olen lähdössä ja heittäyty kaulaan kiinni eikä päästänyt irti. Itki ja kiljui. En ole kovin hyvä näyttelijä eli mullahan alkaa silmät vuotaa kovin helposti niin oli kyllä kamalaa kun molemmat itkettiin ja pitää väkisin repiä Aada irti kaulasta ja antaa tarhantädin syliin. Seuraavana aamuna itku alkoi jo puolessa välissä automatkaa... Päiväkodin tädit laittoivat mulle kahtena aamuna textarin kun Aada jäi itkemään että itku loppui miltei heti ja prinsessa leikit on jo menossa. Se paransi mieltä roimasti! Mahtavaa palvelua!

Tän viikon alussa Aada sanoi mulle aamusta että "äiti mulla on vaan vähän sua ikävä". Silloin ei tarvinnut kummankaan itkeä, tosin mä tirautin autossa :)
Muutama vimppa päivä on mennyt hyvin ja Aappalainen kertoo joistain kamuista joiden kanssa on kiva leikkiä. Ihana on kuunnella miten kahdessa viikossa on tullut niin paljon uusia nimiä mukaan murusen juttuihin ja kun tulee selvitystä päivän tapahtumista.

Kyllä se tästä siis!

Tässä vielä muutama kuva Aadan ekalta laivareissulta Tukholmaan Eliaksen perheen kanssa. Mukava reissu oli ja tuli shoppailtuakin!

Few pics from our cruise to Stockholm with our godsons family. It was nice short city break!

Leikkihuoneessa, posket punasina ja hiki päässä :)
In the playarea, red cheeks and sweatting :)


Get out of my wayyyyyyy!!!!


How cute are we!


Oh no paparazzi!

Ei kommentteja: