torstai 26. maaliskuuta 2009

Porto vol 1

Lennettiin Portoon siis "huippukalliilla" £60 ees-taas lennoilla, multa ja Aadalta siis yhteensä :) Jonnen kurssin järkkäri oli meitä vastassa ja lastas meidät poikansa autoon ja lähetti hotelliin. Ai niin ja tässä välissä mokailtiin ekan kerran... Oltiin vissiin kaikki niin innoissamme että unohdettiin kokonaan että meillä on Aadan rattaat mukana! Huomattiin tullin jälkeen ja sitten Jonnella alkoikin aikamoinen juoksenteleminen että sai lappua rintaan ja pääsi selvitteleen asiaa toiselle puolelle... hehheh! Järkkäri José oli varmaan jo tässä vaiheessa huokailutilassa ;)
Purettiin kamat hotskulla ja odoteltiin Jonnen ohjaajaa/pomoa Markusta ja kollegaa Teroa Suomesta (aika yllättävää) saapuviksi ja Joséa meitä hakemaan syömään.

Käytiin sunnuntain kunniaksi kävelyllä ranta-avenuella jossa paljon paikallisia viettää sunnuntaita koska muuta kunnollista kävelyaluetta ei oikein ole.

Aada ihmettelee tyrskyjä...


Käytiin Josén kaverin baarissa piipahtamassa ennen ruokaa ja pojat joutu tyytymään olueen kun mä sain ainoan port-viini maistiaisen kun se oli päässyt melkein loppumaan.

Aada kävi tekemässä tuttavuutta heti paikallisten mummeleiden kanssa :)Ai ne höpöttää jotain portugalia... so what!


Myöhemmin auringonlaskua kattelemassa.


Iltaruoka oli brassi-buffasta. Ihan syötävää, eipä siitä muuta :) Ai niin paitsi vähä hirvitti ekana iltana vetästä buffasta varsinkin ku ruoka näytti vähän seisoneelta. Ei seuraamuksia onneksi!

Maanantai aamuna pojat lähti opettamaan ja mä päätin lähteä Aadan kanssa kävellen yhteen museoon ja puistoon. Reilun tunnin kävelyn jälkeen miltei helteessä, aika mielenkiintoisten alueiden läpi, sain kuulla respassa että "olemme kiinni tänään". Samassa hetkessä päätin etten rupee harmitteleen asiaa ja iskin Aadalle eväät käteen ja rupesin miettiin vaihtoehtoja. Loistoidea: ei muuta kuin johonkin suuntaan bussille ja biitsille katteleen. Pysäkillä, johon löysin, istui täti joka ei osannut englantia mutta joka ymmärsi mihin olin menossa kun kartasta näytin ;) Hän etsi mulle oikean bussin ja sanoi vielä kuskille mihin haluan.

Biitsillä oli tyhjää kun ei ollu sesonki menossa ja oli poikkeuksellisesti niin lämmin eli helle. Ei siellä ollut kunnolla edes isot lehdet vielä puissa eli kesä oli vasta tulossa ja helleaalto pyyhkäisi ylitse meidän tilaamana :)

Eipä olisi Aada enempää voinut nauttia hiekassa puuhastelusta!Siellä oli niin tyhjää etten voinut pyytää ketään edes ottamaan kuvaa meistä :) Piti ite yrittää.


Seuraavana linnun jahtaus ikuistettuna :)
"Jospa tästä muina miehinä yrittäisin saada tuon pulusen kiinni..." Aada miettii.


"Hmmm... pitänee maastoutua ja yllättää pulu..."


"Ei muuta kun juoksuksi, ei muukaan auta!" Pulu oli vielä niin pöhkö että vaan juoksenteli ympäriinsä eikä lähtenyt lentoon.


Maanantaina käytiin illallisella "tois puol jokke" eli portviinikellarien puolella Vila nova de Gaiassa. Meidät haki tällä kertaa toinen yliopiston "proffa" André. Syötiin siellä poikien suosituksesta Francesinhaa joka on portolainen perinneruoka. Paahtoleipien väliin on laitettu kaikennäköistä ihanaa lihaa, makkaraa, kinkkua yms, sitten päälle on sulatettu juustoa ja kaiken kruunaa kastike joka pitää sisällään kaljaa ja useimmiten tomaattia. Kaikilla Francesinhaa tarjoavilla rafloilla on oma salainen kastikereseptinsä. Perinteisesti mukana tulee ranskikset. Olipa kyllä makoisa purtava, aika tuhti, ehkä vähän enemmän miehille suunnattu :) Niin ja pojat sai toiveidensa mukaisesti keittoa eli olutta tornista! Kolmen litran torni omalla hanalla sai poikien suut hymyyn.
Aada sai oman ruoka-annoksensa jossa oli kunnon pihvi ja riisiä, tarjoilija suunnitteli sen pöydässä mun kanssa :) Se oli hauskaa! Tarjoilija ois halunnut laittaa siihen ranskiksia ja mä olin tylsä-terveysintoilija-äiti ja pyysin riisiä :)

Tässä kuva meistä Porton illassa ruokailun jälkeen.


Näin pitkä posti ja vasta maanantai takana heheheheee!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Haaveillen lämpimästä... Kyllä mekin sit joskus...

Suvi ja typsyt