perjantai 13. maaliskuuta 2009

Elias & co ja Ukki

Elias, Sanna ja Harri tulivat meille pitkäksi viikonlopuksi. Aada ei ollut aluksi ihan varma jos oli mukava asia jakaa lelut Eliaksen kanssa, mutta alkulämmittelyn jälkeen leikki alkoi sujua tosi kivasti. Oli uskomatonta nähdä miten Aada pystyi keskustelemaan Eliaksen kanssa ihan eri tavalla kuin paikallisten kavereidensa tai muskarilaisten kanssa. Muskarissa on aina hälinää ja vähän kiire niin se jää. Eliaksen kanssa jopa kinastelivat sanallisesti ja vaihtoivat yhtäkkiä molemmat mielipidettäänkin :)
Elias oli ihana kun välillä oikein kiehnäsi Aadan vieressä, josko Aada olisi hiukan kutitellut tai silittänyt mutta Aada vaan huokaili ja katsoi Muumia :)

Harrille näytettiin vähän keskustaa mutta Aada tuskastu jo yllättävän pian kärryyn ja mentiin puistoon. Elias sai kattavan esittelyn paikallisiin leikkipuistoihin. Käytiin kolmessa eri puistossa leikkimässä :)Tässä keskustan leikkipaikka testissä. Iskät antaa "vauhtua" lapsosille.


Elias ja Aada antaa näytteet leipätikkujen syönnissä. Lauantai ja kaikki lounaspaikat tukossa tietty. Ruoan saanti kesti aika kauan ja Jonne joutukin lähtemään parkkikselle ennen meitä kun aika rupes kulumaan umpeen. Sovittiin että se tulee blokkaamaan meidät muskarilta mutta se oli toivotonta... kaikki kadut oli ihan tukossa. Päädyttiin käveleen keskustan ulkopuolelle johon Jonne pääs ajamaan :)Lasten menuun kuului jälkkäri-jätski ja sehän olikin aivan hirmusen kokoinen pallo. Toisella suklaa, toisella mansikka :)


Sää oli välillä vähän kolea ja syksyinen kuten kuvista näkyy. Vaikka Sannalla oli ainakin kolme paitaa päällä niin silti vähän vilutti :) Tässä testataan kotilähipuiston liukumäkeä.Testattiin kauanko kestää ennen kuin lapset huomaa pillimehut puiston pöydällä... noin kaksi sekuntia! Ilma ei ollut ihan eväsretki-ilma mutta aina pillijuoman voi juoda pöydän ääressä ilman että tulee vilu.Iskät kävi vähän pyörähtämässä parissa paikallisessa ja täällä maaseudulla kun ei ole noita katuvaloja niin tiheässä niin Harri sai kosketuksen kunnon Englantilaiseen maalaiselämään kun vastaan tuli porukkaa taskulamppujen kanssa :)
Koska iskät kävi tuhlaamassa pubissa, me lähettiin Sannan kanssa, minnekäs muualle kuin TK Maxiin! Tehtiin löytöjäkin ihan mukavasti.

Välillä katsottiin Muumia ja rauhoituttiin mopolla ja kärryillä ajon välissä. Silloin mopo ja kärryt tietysti ajettiin parkkiin sanoi Elias.


Myös Eliaksen matkalukemista Muumi-lehteä piti lukea paljon.


Meillä pääsee pikku vieraat aina kylpyyn. Lapset ois läiskyttäneet vaikka kuinka mutta tylsät aikuiset vähän toppuutteli. Niin kyllä isommatkin vieraat pääsis kylpyyn (ihan yksin ;) ) mutta kukaan ei oo ainakaan vielä pyytänyt. Alkaa olla meinaan aika harvinaista "herkkua" kotomaassa...


Tässä ollaan aurinkoisena päivänä meidän vanhan kodin vieressä puistossa kun päästettiin Harrikin vähän ostoksille ja Jonne oli töissä. Aada ei varmaankaan muista että asuttiin siinä vieressä, jotenkin tuntuu siltä, kysyin että missä asuttiin ennen ja viittoili ehkä vähän tuurilla sinne päin... Eliasta oli hauska seurata kun leikkipuistossa oli porukkaa ja tietysti puhuivat enkkua. Sama oli kun yksi tuttuni soitti mulle ja puhuin englantia puhelimessa. Elias oikein keskittyi ja kuunteli että mitä ihmettä toi puhuu! Ei voinut oikein samaan aikaan leikkiäkään kun kuulosti niin omituiselta.


Jokirannassa oli kalastajia ja muutama soutajakin nähtiin Eliaksen riemuksi.


Taas syötiin lounasta raflassa ja yritin saada kuvia et molemmat katsois kameraan... tuli vaan näitä kun jompi kumpi otti koko ajan hörppyä :) Vesi maistuu hienosta mukista paaaaljon paremmalle kuin kotona.Maanantaina käytiin viemässä Aadan kanssa Eliakset lentskalle. Ajoin sinne ekaa kertaa ja vajaa puolisen tuntia meni yhteen suuntaan eli aika lähellä se on. Kiva oli nähä taas oikein kunnolla kun aina kun Suomessa käydään on aikaa tyyliin 2 tuntia jolloin ei vielä kauheesti ehdi vaihdella kuulumisia ja nähä mitä lapset osaa puuhastella yhdessä.

Keskiviikko yöllä Jonne haki sitten jo ukin kentältä. Kerroin aamulla että ukki oli tullut ja tietty Aada halus mennä koputtaan ovelle. Kävi hihittelemässä mutta alkoi vähän ujostuttaa niin tuli takas meidän sänkyyn ja huuteli sieltä ukille :)
Ukki oli katsomassa uintia ja mukana muskarissakin. Käytiin myös lounaalla Martynan ja Bingin ja lapsien kanssa, aikamoista vipellystä sivusta seuraavalle tää syöminen kolmen noin 2 vuotiaan kanssa :) Aada pyysi ukkia päivittäin lukemaan monia monia kirjoja ja ukkihan luki Upsy daisysta alkaen.

Ukki antaa Aadalle lisää "vauhtua" lähipuistossa. Ukki veikin Aadan joka päivä kiikkumaan.


Ukki ja Jonne hörppäsivät terassi-bisset ja tulivat palellen sisään :)


Aada ja ukki halistelee ennen ukin kotiin lähtöä. Onneksi pääsiäisen maissa taas jo nähään!


Aada kiukutteli koko illan ukin lähdettyä eli tais olla vähän tylsää kun ei ollutkaan enää leikittäjää maisemissa... Kiitos ukille visiitistä!

Eilen uinnissa Aada sai taas opettajalta kehuja kun osaa tosi hienosti tehdä liikkeet ja on kovin innostunut uimisesta. Polskutteli yksinään kahden uimapötkylän kanssa ja ui myös selkää niin avulla. Parasta on kuitenkin se kun saa hypätä altaaseen pitämällä kiinni mun käsistä. Aada on tarkka tässä asiassa ja laittaa varpaat reunan yli ennen kuin menee kyykkyyn ja hyppää :)

Tänään kun tultiin muskarista, Aada halasi mua kun riisuin sitä ja sanoi mulle: "äiti pitää haleista!". Oi sitä onnea!

Sunnuntaina me nyt sitten suunnataan Portoon. Sääennuste näyttää tällä hetkellä jopa +23C mutta lähden matkaan vähän pessimistisenä koska viime vuonna toukokuussa oli Barcelonassakin kylmää, joten oon toiveikas mutten usko ennen kuin näen!!
Mä olen jo sopinut mulle ja Aadalle treffitkin sinne Manda-kollegan ystävän kanssa jolla on noin kuukauden ikäinen poika! Aivan huippua kun on paikallista seuraa, (he ovat siis suomalaisia mutta asuvat Portossa), kun Jonne on opettamassa. Näillä näkymin mennään yhdessä tiistaina eläintarhaan! Palaillaan reilun viikon päästä! Ai niin ja Suomikännystä tavoittaa :)

1 kommentti:

Johki kirjoitti...

Hih! :)
Ihania kuvia ja kivaa kun teil on ennättänyt käydä Eliakset ja Ukki kylässä. Siel kevät on kuvien perusteella jo paljon pidemmällä kuin täällä. Ihanaa reissua Portoon koko poppoolle!!