tiistai 26. elokuuta 2008

Lentonäytös

Suunnattiin Duxfordiin eli yhteen pikkukylään Cambridgen eteläpuolelle sunnuntaina ennen Suomi-lomaa. Oltiin sovittu Tuulin perheen ja muutamien Jonnen työkamujen kanssa että mennään katsomaan Flying Legends lentonäytöstä jota ainakin mainostetaan yhtenä maailman hienoimmista. Lippuhinnat olivat aika suolaset £30/hlö elikkäs joku 38 €. Se pistikin miettimään josko jossain olisi piknikpaikka mistä näkisi näytöstä. Yksi ystäväni tiesikin paikan "noin suurin piirtein" josta näkee hyvin maksamatta. No osa meni jo aiemmin paikan päälle kun halusivat käydä museossakin ja maksoivat sisään ja me päätettiin lähteä katsomaan piknikpaikkaa eli pientä mäkeä josta shown näkisi.

Ruuhka oli tietysti aivan karmea kenttää lähestyttäessä ja päätettiinkin suunnata ihan eri paikkaan. Vietiin auto ensin Jonnen työpaikalle ja lähdettiin kävellen etsimään sopivaa paikkaa. No eihän siitä mitään tullut kun peltoa riittää eikä yhtään mäkeä missään ja varmaankin Jonnen työkamu Henna joka oli meidän kyydissä oli pikkusen ihmeissään että mitä tapahtuu kun "vähän neuvoteltiin" Jonnen kanssa asiasta. No Jonne päätti lähteä hakemaan autoa ja jatkettiin autolla matkaa. Toimitus huomauttaa että jos oltaisiin alun perin viety auto sinne mihin ehdotin oltais päästy aika lähelle meidän lopulta löytämäämme päämäärää :)

Tässä kuvassa matkan varrelta löytynyt ihan päivittäisessä käytössä oleva ajotie landella, joki vaan sattuu menemään sen yli... Aika englantilaista kieltämättä...Yhdessä vaiheessa Tuuli ilmotti että heidän Cambridgessa odottamansa bussi ei ikinä tullutkaan eli he eivät päässeet matkaan lainkaan. Tosi harmillista! Mutta valitettavasti niin englantilaista sekin että joku bussi tai vuoro nyt sitten sattuu vaan olemaan peruttu. Pitää yrittää porukalla syksymmällä uusiksi kun näytti silloinkin olevan joku show.

Yksi tie, joka oli kiitoradan suuntainen, oli suljettu autoilta. Kiertelimme vähän aikaa vielä muualla mutta sitten näimme, että sinne meni muutakin porukkaa niin päätimme mennä katsomaan josko sieltä kuitenkin irtoaisi piknikpaikka. Bingo! Tie kulki peltojen keskellä ja nousi pienelle mäelle, jossa jo ihmiset levittelivät peittojaan ja availivat tuolejaan. Viljapellon reunassa oli kuivaa multaa jossa ei kasvanut mitään niin levitettiin siihen peitot, eväät ja siellä sai Aada rauhassa juoksennella ympäriinsä. Se oli suosittu paikka näköjään sillä tiekin oli täynnä porukkaa kun lähdettiin pois.

Meidän takana näkyy oikeassa kulmassa halli jonka edessä kiitorata on.
Jättiläistyttö.


Unikoita kasvoi pellon reunoilla.Tää oli vissiin joku ylilento muodostelmassa, ei oikein oo termit hallussa.Pikku-puuhastelija.Jonne haaveilee.Aada juoksee konetta karkuun.
Meteli oli yllättävän vähästä, koska meillä oli Aadan kuulokkeet mukana muttei tarvittu niitä.


Tätä konetta mä pelkäsin :) toivoin koko ajan ettei tuu lähemmäs ku tuntu huojuvan vaan ilmassa.

Oli kyllä aika hurjaa kun koneet lensi yli meidän piknikpaikan matalalla. Mutta hieno show oli kyllä. Aada jakso puuhastella koko ajan. Aadalla on päässä Jonnen työkaveri Hennan "spurgu-pipo" johon Aada halusi välillä vaihtaa oman hattunsa.

Ei kommentteja: